Šķūņus un garāžas ar nodokli tomēr neaplikšot (43)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com

Medijos izskanējusī informācija, ka iedzīvotājiem var nākties maksāt nekustamā īpašuma nodokli arī par malkas šķūnīšiem, ja īpašnieki nav paziņojuši pašvaldībai, ka tajos neveic saimniecisko darbību, sacēlusi jezgu Finanšu ministrijā, tā sestdien ziņo laikraksts "Diena". Ierēdņi attapušies, ka likumā iekļauta aplama norma un var tikt radīts liels juceklis nodokļa piemērošanas un iekasēšanas laikā. Jau drīzumā likums tikšot grozīts.

"Zemgales Ziņas" šonedēļ rakstīja, ka no šā gada iedzīvotājiem var nākties maksāt ne tikai līdz šim ierasto zemes nodokli, bet arī nodokli par dzīvojamām telpām un palīgēkām, kurās tiek veikta saimnieciskā darbība. To paredz pērnā gada nogalē lielā steigā pieņemtie grozījumi likumā "Par nekustamā īpašuma nodokli". Valsts likumā arī noteikusi — par to, ka ap māju izvietotajās ēkās netiek veikta saimnieciskā darbība, īpašniekam pašam ir pienākums paziņot pašvaldībai. Ja tas nav izdarīts līdz 1.februārim, katra būve — šķūnīši, pagrabi vai garāžas — tiks aplikta ar 1,5 procentu nodokļa likmi, jo pašvaldība pieņems, ka tajā tiek veikta saimnieciskā darbība.

Kaut arī šis termiņš jau beidzies, pašvaldībās par nodokļa izmaiņām īstas izpratnes nav. Līdz 1.februārim Jelgavas pašvaldībā nebija vērsies neviens no 25 tūkstošiem jelgavnieku, kam pieder kāds īpašums. Savukārt pēc laikraksta publikācijas Jelgavas domē vērsušies vairāki desmiti satrauktu īpašnieku un visas dienas garumā nemitīgi zvanījis telefons, stāsta Jelgavas domes Finanšu nodaļas speciālists Aigars Strupulis. Pašvaldība gan solīja — pat ja rudenī tiktu piesūtīts nodokļa aprēķins arī par šķūnīti vai garāžu, vēršoties pašvaldībā, tas tiktu atcelts.

Komentāri (43)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu