Iesildi māju - dekori, kas liecinās par vasaras tuvošanos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Nu jau pēc pavisam neilga laika sāksies vasaras pirmais mēnesis - laiks, ko mūsu platuma grādos ikviens ar nepacietību gaida. Lai arī vasara vēl oficiāli nav sākusies, to jau tagad var atdzīvināt ar dažu dekoru un interjera objektu palīdzību vien.

Santorini šiks

Ņem piemēru no Grieķijas arhitektūras un dizaina objektiem - interjerā izmanto baltā un zilā kombināciju. Lieliski iederēsies balti trauki ar ziliem, minimālistiskiem ornamentiem, segas, galdauti ar baltā un zilā kombinācijām vai spilveni ar ziliem vai baltiem zīmējumiem. Kompozīciju papildini ar zilu vai caurspīdīgu vāzi, kurā rotājas lauru lapu pušķis.

Sanfrancisko saule

Padari guļamistabu košāku ar pasteļkrāsas gultasveļu un spilveniem, kas nav retums bohēmiskākajās Sanfrancisko mājās. Lūko pēc raiba tekstila, kam uzdrukāti šobrīd tik ļoti populārie ikatas raksti - tie piešķirs guļamistabai eksotisku gaisotni. Līdzīgu efektu radīs gultasveļa, kas iekrāsota ombre stilā.

Jūrnieku stilā

Nekas tik ļoti neatgādina par vasaru kā jūra un braukšana ar laivu vai kuģošana saulainajās vasaras dienās. Atmodini šo sajūtu arī mājās - izmanto gaiša koka dekorus, zilās un baltās krāsas kombinācijas un lina audumu.

Arābu vasaras naktis

Modernizē «1001 nakts pasakas» atmosfēru un ielaid to mājas interjerā. Lūko pēc spīdīgiem audumiem, izmanto spilvendrānas ar rozā zelta fliteriem, nebaidies no fuksijas krāsas, marokāniešu rakstiem un zelta dekoriem.

Daba telpās - dekoru vietā ziedi

Protams, īsta vasara bez ziediem ir teju neiedomājama, tāpēc parūpējies, lai vismaz vienā istabā būtu svaigi plūkti ziedi. Līdzīgu efektu radīs pašu stādītie garšaugi un stādi. Eksotiskākām noskaņām vāzē ieliec trīs palmas lapas. Ja nespēj ikdienā nodrošināt svaigus ziedus, dekorēšanai vari izmantot mākslīgos ziedus.

Pludmales veltes

Ja esi no tiem, kas vasarās mīl jūras krastā savākt gliemežvākus, interesantus akmentiņus, koka gabalus vai jūras nopulētās stikla lauskas, tad tās šobrīd vari izmantot dekorēšanai un vasaras atmosfēras radīšanai. Izveido kādu interesantu un radošu kompozīciju ar jūrā atrastajām veltēm, ko uzlikt pusdienu galda vidū vai uz kamīna augšas, - starp citu, šāds projekts noteikti patiks arī bērniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu