Sakārto skapi 30 minūšu laikā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Nav svarīgi, cik daudz drēbju pakaramos iegādājies, cik rūpīgi sakārto skapi un organizē visus lakatus, jostas un cepures, tomēr pienāks tāda diena, kad skapis būs pilnīgā haosā un atrast kaut ko būs neiespējamā misija. Ikmēneša skapja kārtošana, drēbju izkraušana, salocīšana un salikšana atpakaļ skapī palīdz uzlabot situāciju, tomēr apģērbu nešķirošana skapi «piesārņo» daudz ātrāk nekā cerēts un padara nesakārtojamu.

1 minūte - savāc materiālus

Pirms atver skapja durvis, atrodi pāris miskastes maisus vai kastes, kuras palīdzēs šķirot apģērbus. Viens no maisiem ir paredzēts tiem drēbju gabaliem, kuri laika gaitā kļuvuši par mazu vai par lielu, apnikuši vai vienkārši vairs nepatīk - tos saliec vienā kaudzē un nodod ziedošanai vai atdod kādā no apģērbu veikaliem, kas izlietoto tekstilu pārstrādā, piemēram, ar apģērbu pieņemšanu, ziedošanu un pārstrādi nodarbojas modes giganti H&M un Zara. Otrā kaudzē saliec apģērbus, kuri ir teju vai nelietojami un ir nokalpojuši savu mūžu. Ņem vērā - šķirojot vecās mantas, aizmirsti par to cenām. Arī dārgi apģērbi ar laiku sāk tikai lieki aizņemt vietu.

3 minūtes - izvelc visu ārā

Skan visai brutāli, bet vienkārši izmet visas drēbes ārā no skapja un ieliec tās gultā - tādā veidā tās būs vienkāršāk pārskatāmas un šķirojamas.

Foto: Pixabay

3 minūtes - iztīri skapi

Kad skapis ir atbrīvots no drēbēm, notīri plauktus, skapja sienas un atvilktnes ar mitru lupatu. Tā kā skapis nekad nav pārāk netīrs, tam nevajadzētu aizņemt pārāk daudz laika.

3 minūtes - kārtīgi apskati savu skapi

Pirms visu liec atpakaļ skapī, pakāpies soli atpakaļ un padomā, kā un kāpēc skapja iepriekšējais izkārtojums līdz šim nav bijis efektīvs un kā šo problēmu labot. Padomā par tiem apģērba gabaliem, kurus visbiežāk valkā un kurus vienmēr ir visgrūtāk aizsniegt. Tāpat izšķiro mantas, kuras būtu vērts uzkarināt uz pakaramajiem.

Ja iepriekšējais skapja sakārtojums bijis labs, bet laika gaitā izjucis, uzreiz ķeries pie nākamā soļa un sāc locīt drēbes un likt atpakaļ skapī.

Ievēro: skapja kārtošana veiksies ātrāk un vieglāk, ja drēbes sakārtosi sezonāli, piemēram, tuvojoties vasarai, ziemas un rudens apģērbus izliec skapja augstākajā plauktā, lai ikdienā netraucē, bet rudens sākumā nomaini sezonālo drēbju lokāciju.

Foto: Unsplash

15 minūtes - izskati savu apģērbu kolekciju

Šis solis gan var aizņemt vairāk par 15 minūtēm, taču, ja ātri pieņem lēmumus un drēbju kolekcija sastāv vien no dažiem apģērbu eksemplāriem, šis process padosies ātrāk.

Pa vienam apģērbam liec atpakaļ skapī un uzdod sev jautājumus: «Vai tas man patīk? Vai esmu to vilkusi pēdējā gada laikā un vēl kādreiz uzvilkšu? Vai tas man der? Vai es to salabošu? Vai es šajā apģērbā jūtos pašpārliecināta?» Ja uz kādu no jautājumiem atbilde ir nē, tad liec vien apģērbu kādā no atliktajiem maisiem. Ņem vērā - ja svārsties starp atbildi «jā» vai «varbūt», atliec šo apģērbu un pēc skapja kārtošanas uzvelc to - apskaties, kā tas izskatās, vai to ir iespējams kombinēt ar kādu no esošajiem komplektiem - tas palīdzēs nostiprināt pārliecību par to, vai paturēt šo apģērbu skapī vai no tā šķirties.

Kad esi veikusi savas izvēles, atliec atlasītos apģērbus skapī. Šķiro apģērbus pēc to tipa, piemēram, sākumā sakārto bikses, šortus un svārkus, tad ķeries klāt blūzēm, džemperiem un krekliem. Centies kārtošanu veikt ātri un izvairies no gremdēšanās atmiņās, ieraugot kādu apģērbu, kuru reiz vilki uz darba interviju, gāji uz radiņu ar nu jau esošo vīru vai vilki uz augstskolas bakalaura darba aizstāvēšanu. Tavs mērķis ir panākt, lai skapis ir radīts šodienas tev. Būs parocīgāk, ja fokusēsies uz to, kāda esi šodien un kāds ir tavs šodienas stils, ikdienas vajadzības un vērtības.

4 minūtes - izveido apģērbu izlasi

Līdzko valkātākie un iecienītākie apģērbi ir atlikti skapī, pārbaudi, vai visas skapja sadaļas ir sakārtotas atbilstoši tipam, krāsām vai citām kategorijām, kas ikdienā palīdz vadīties drēbju kolekcijā un izvēlēties velkamo.

Foto: Pixabay

1 minūte - aizsien ciet

Visbeidzot, kad darbs ir paveikts, aizsien ciet atlasīto ziedojamo un izmetamo drēbju maisus un tūlīt pat tos novirzi uz tiem paredzētajām vietām. Proti, izmetamo drēbju maisu izmet, bet ziedojumu maisu ieliec mašīnas bagāžniekā vai arī jau tajā pašā dienā dodies uz kādu no veikaliem vai ziedošanas punktu un atdod drēbes. Ja to neizdara uzreiz, tad šie maisi paliek par barību un vairošanās vietu kodēm kādā pagraba stūrī, garāžā vai pat uz skapja grīdas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu