Laiks pārmaiņām – «Pinterest» atklāj 2018. gada interjera tendences

Elza Apse
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pexels

Gads jau rit pilnā sparā, taču vēl nav par vēlu ieviest nelielas pārmaiņas mājas interjerā. Sociālais tīkls un ideju katalogs «Pinterest» ir atklājis aktuālākās interjera tendences, ko ir izvēlējušies paši lietotāji. Analizējot interjera dizaina bildes, ar kurām visbiežāk dalījušies lietotāji, «Pinterest» ir noskaidrojis jaunākās tendences interjerā.

 
Foto: Pexels

Atpakaļ septiņdesmitajos

Maksimālisms

Pavisam nesen interjera dizainā dominēja skandināvu minimālisma noskaņas – gaišas un neuzkrītošas sienas, nedaudz mēbeļu telpā, bet dekori interjerā nebija tikpat kā manāmi. Šogad tendences ir pilnīgi pretējas – košas krāsas, tekstūru daudzveidība un uzkrītošas detaļas.

Pozitīva domāšana

Arvien vairāk cilvēku izvēlas mājas izrotāt ar pozitīviem un motivējošiem saukļiem. Šogad noskaidrots, ka cilvēki biežāk sāk meklēt idejas «laimīgas» mājas iekārtošanai – kādas krāsas sienas izvēlēties, kā ar interjera palīdzību motivēt sevi un kā radīt telpu, kas uzlabo prāta spējas. Laimīgo interjera dizainu ideju meklējumi vietnē «Pinterest» šajā gadā ir pieauguši par 430 procentiem.

Terrazzo tekstūra

Šis 70. gadu interjera trends beidzot ir atgriezies. Terrazzo ir lieta betona grīda, kura satur akmens šķembas, marmoru vai stiklu, kas savukārt pēc pulēšanas iegūst izteiksmīgu, krāsainu rakstu. Mūsdienu interjerā vairs neaprobežojas tikai ar grīdu vai sienu šādā rakstā, bet gan iekļauj to arī citos interjera objektos un dekoros, piemēram, galdu virsmās, dušas kabīnē, ziepēs, dušas aizkaros vai trauku paplātēs.

Metālu maģija

Jau pērnajā gadā bija metālisku priekšmetu un mēbeļu lielais iznāciens, arī šogad metāli nekur nav pazuduši. Tomēr 2018. gadā metālus vairs nešķiro pēc krāsām – pirms tam dominēja baltās krāsas un zelta kombinācija, bet šogad interjerā kombinē metālus. Nebaidies riskēt, izvietojot zelta, sudraba vai rozā zelta toņa dekorus, nesaskaņot vannasistabas skapīšu rokturus ar spoguļu rāmjiem vai izvēloties bronzas virtuves krānus, kas nesader ar virtuves sudrabaino tehniku.

Telpaugi ar rakstainām lapām

Telpaugi ir nemainīgi saglabājuši savu vietu interjera dizaina tendenču topos, tomēr šogad priekšgalā ir izvirzījušies tādi augi, kuri izceļas ar krāsainām un rakstainām lapām. Šogad izdaiļo māju ar kalatejām, līdakastēm vai dīfenbahijām.

Piektā siena

Drīzumā ierastos baltos griestus aizstās nokrāsoti, izdekorēti griesti, bet sienas kļūs baltas. Arvien vairāk iedvesmu kataloga «Pinterest» lietotāji meklēja idejas, kā un kādās krāsās nokrāsos baltos griestus. Griestu krāsu «modē» visbiežāk parādās tumšas vai košas krāsas, dažādi raksti vai pat zvaigžņu zīmējumi bērnistabās.

 
Foto: Pixabay

Dabiski materiāli nezaudē aktualitāti

Koka uzvara

Koka grīdas un slīpi izkārtoto dēļu tekstūra šogad ir aizstājusi ierastās flīzētās sienas vannasistabā un virtuvē. Parasto flīžu vietā vannasistabas sienas var noklāt ar koka imitācijas flīzēm vai arī ķieģeļa izmēra baltās flīzes izkārtot gluži kā sendienu parketa grīdas dēļus.

Krāsainas ārdurvis

Radi ciemiņiem patīkamu pirmo iespaidu ar košām un krāsainām ārdurvīm – šāds sveiciens mājā patiesi iepriecinās jebkuru viesi. Nokrāso ārdurvis tumši zilas, sarkanas vai pat rozā – «Pinterest» ideju krātuvē atradīsi vairākas idejas durvju pārmaiņām.

Vannasistaba kā spa

Spa apmeklējums katrai sievietei ir kā mazi svētki – lieliskais serviss, masiera pakalpojumi, sejas maskas un arī vilinošais interjers ir iemesls, kādēļ dāmām un arī kungiem patīk spa. Šā gada interjera tendences aicina spa sajūtu ieviest arī pašu mājās – izvēlies vannasistabā iekļaut dabiskas krāsas un tekstūras, bet dekorēšanā talkā ņem sveces, stikla svečturus, dvieļus, šampūnu un dušas želeju pudelītes.

Ziloņkaula ielaiduma imitācija

Īsta ziloņkaula vai cita zvēra kaulu fragmenta ielaidumi mēbelēs izmaksās ārkārtīgi dārgi un to izmantošana atbalstīs šo dzīvnieku medīšanu. Tā vietā «Pinterest» lietotāji meklē idejas, kā senatnīgo dzīvnieku kaulu ielaiduma rakstu pārnest uz mēbelēm, piemēram, ar zīmēšanu, aerosola krāsu un trafaretiem vai pat ar dekupāžu. Nebaidies pārveidot kādu no jau esošajām mēbelēm – nokrāso to kādā pasteļkrāsā un ar trafaretu iezīmē rakstus baltā krāsā.

Ārstnieciskā salvija interjerā

Salvijas uzlējums ir lielisks un iedarbīgs līdzeklis dažādu iekaisumu ārstēšanai, taču, līdzko runa ir par interjera dizainu, ir grūti saskatīt kopsakarību starp šīm abām lietām. Tomēr šogad salvija ir interjera tendence – šogad modē ir sienas, mēbeles un citi dekori salvijas lapu un ziedu toņos, proti, pelēcīgi zaļā un violetā krāsā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu