7 fen šui gudrības maza dzīvokļa iekārtošanā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Fen šui jeb ķīniešu tradicionālā sistēma savas apkārtējās vides harmonizēšanai lieliski noder tieši mājas dizaina veidošanā un interjerā. Mājokļa pielāgošana fen šui gudrībām dažkārt noder ne tikai praktiski, bet šāds iekārtojums arī uzlabo dzīvokļa vai mājas atmosfēru un, kā daži apgalvo, piesaista tādus labumus kā nauda, mīlestība un saticība. Lai arī fen šui padomu ir ārkārtīgi daudz un par tiem ir sarakstīta ne viena vien grāmata, dažas gudrības var izmantot arī kurpju kastes lieluma dzīvokļa iekārtošanā. Iedvesmojies no blogeres Jasmīnas Garnsvortijas, kura jau vairākus gadus dzīvo mazā dzīvoklī pēc fen šui tradīcijām!

 
Foto: Unsplash

Iekļauj interjerā metālus

Spīdīgi vai zelta interjera priekšmeti centrālajās telpās, piemēram, dzīvojamajā istabā vai guļamistabā rada dzīvespriecīgu gaisotni. Lai arī daudzi nemaz nav metālisku interjera priekšmetu cienītāji, tomēr sīku detaļu iekļaušana interjerā nenāks par ļaunu. Izvēlies nelielas metāla krūzītes, vāzes vai fotorāmjus.

My handmade marble desk is brought to you by the very talented @stevegafen. ?

A post shared by JASMINE GARNSWORTHY (@jasminegarnsworthy) on

 
Foto: Unsplash

Iekarini augus

Fen šui norāda, ka dzīvajiem augiem ir īpaši liela nozīme, tāpēc tos pavisam noteikti ir vērts iekļaut mājas interjerā. Mazos dzīvokļos diemžēl nav vietas gaisa dārziem, taču mazā telpā piekarināmie augi aizņems pavisam nelielu platību.

#bed #bedroom #bedroomdecor #houseplants #hangingplants

A post shared by Wilde Cheyenne (@sweet_sweet_sleep) on

 
Foto: Unsplash

Nokrāso griestus spoži baltus

Spoži balti griesti vizuāli telpu padara lielāku, bet griestus - šķietami augstākus. Fen šui tradīcijās tiek uzskatīts, ka griesti ir piektā siena, kas slejas pāri galvai, - tie var gan ierobežot, gan atbrīvot enerģiju. Baltā krāsa ir visieteicamākā, jo tā atstaro gaismu, rada enerģiju un brīvības sajūtu.

 
Foto: Unsplash

Guļamistaba - tehnoloģijām nepiemērota vieta

Dažiem ir ļoti grūti pretoties tehnoloģiju aicinājumam - pirms gulētiešanas gribas noskatīties kādu seriālu datorā vai telefonā ātri apskatīt jaunākās aktualitātes sociālajos tīklos, taču tā ir liela kļūda. Fen šui sistēmā guļamistaba ir kā svētnīca, tāpēc šeit tehnoloģijas un citas ierīces, kas teju vai izsit cilvēku no sliedēm, nav atļautas. Fen šui piekritēji uzskata, ka elektronikas statiskā enerģija dziļi iedarbojas uz miega kvalitāti, mīlas dzīvi un pašsajūtu.

Dreaming of working from my desk-bed all day. ?

A post shared by JASMINE GARNSWORTHY (@jasminegarnsworthy) on

 
Foto: Unsplash

Iegādājies sukulentus

Fen šui apgalvo, ka sukulenti piesaista naudu, tāpēc tos ir vēlams novietot «finanšu zonā» jeb mājas ziemeļaustrumu pusē. Tā kā sukulenti ir arī visai aktuāla tendence, mēģini eksperimentēt ar augu dārzu jeb sukulentu terāriju - stikla traukā iestādi dažādus sukulentus un novieto tos uz rakstāmgalda.

Perfect for a wedding bouquet ??? #echeveriaalienor #weddingbouquet

A post shared by Jules (@coolsucculent) on

 
Foto: Unsplash

Dedzini aromātiskās sveces vai vīrakus

Labākais veids, kā mājās vairot enerģiju, ir attīrīt gaisu un ar smaržu palīdzību radīt atmosfēru. Lai attīrītu gaisu, atver logus, klausies pozitīvu mūziku, notīri putekļus un sakārto izmētātās lietas vai drēbes. Daži fen šui piekritēji mēdz sasist plaukstas istabu stūros, lai aizbaidītu negatīvo enerģiju. Pret mošķiem un sliktām domām palīdz arī aromterapijas eļļas, aromātisko sveču smarža un vīraki.

 
Foto: Unsplash

Izrotā sienas

Izrotājot sienas ar mākslas darbiem un fotogrāfijām, tiks mākslīgi radītas pozitīvas emocijas, kas «ieķersies» zemapziņā un liks justies daudz optimistiskāk nekā tad, ja sienas būtu atstātas tukšas. Apskati krāmu tirdziņus, amatnieku darinātas gleznas, antikvariātus vai vienkārši piemeklē savas iecienītākās bildes, kuras ir vērts ierāmēt un likt pie sienas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu