Par diviem miljoniem pārdod gotisku Harija Potera māju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Īsteniem Harija Potera faniem nu ir iespēja iegūt savā īpašumā grāmatas noskaņās uzbūvētu privātmāju. Trīsistabu mājiņa atrodas Minesotas štatā, ASV, un to var iegādāties par visai brangu žūksni – diviem miljoniem eiro.

Savdabīgais namiņš ne vienmēr ir izskatījies kā Cūkkārpai tuvumā esoša burvju māja. Nelielā izmēra ēka ir celta 1901. gadā, taču tās pēdējais īpašnieks ir ļāvies fantāzijas lidojumam un septiņus gadus ir veltījis mājas pārveidošanai, lai tā līdzinātos bestsellerā aprakstītajām ēkām.

Māja no ārpuses īpaši neizceļas un par tās Cūkkārpas stila dizainu liecina vien dažas detaļas - vārti, daži logi un līka jumta dzega, taču grandiozāks skats paveras mājas iekšpusē.

Mājas iekšējais apgaismojums ir izveidots tā, lai imitētu Cūkkārpas ēdamzāles lidojošo sveču gaismu, bet dzīvojamajā istabā šeit ir iebūvēts visai iespaidīgs akmens kamīns. Šeit īpaši izceļas arī mājas galvenās ieejas durvis – tās ir veidotas no masīvkoka un ir izrotātas ar savdabīgiem lodziņiem un senatnīgām metāla rūtīm. Ēkā ir trīs guļamistabas, trīs vannasistabas un jumta terase, no kuras paveras burvīgs skats uz pilsētu.

Spocīgais namiņš ir redzams arī vienā no Harija Potera filmām. Priekšpēdējā Harija Potera filmā «Harijs Poters un Nāves dāvesti: Pirmā daļa» - starp citiem specefektiem savdabīgā gotiskā māja uz īsu brīdi parādās ainā, kurā Harijs un Hermione dodas uz Godrika gravu.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu