Policija sāk karu pret narkotirgoņiem Bolderājā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas mikrorajons Bolderāja sācis iegūt Maskavas forštates slavu kā vieta, kur strauji izplešas narkotiku tirdzniecība. Par savu drošību sūdzoties vietējie iedzīvotāji. Tādēļ policija šobrīd paziņo skaidri un gaiši, ka tā sākusi karu pret narkomāniem un narkotirgoņiem Bolderājā, tā otrdien ziņoja LNT raidījums „Degpunktā”.

Bolderājā šobrīd, iespējams, darbojas deviņas narkotiku tirdzniecības vietas. Trīs vietu darbību jau izdevies pārtraukt šovasar. Viena no tādām atradusies Stūrmaņu ielā 27 – mājā, kur atrodas arī Bolderājas policijas iecirknis. Policijā gan „Degpunktā” skaidroja, ka narkotikas tikušas tirgotas nevis tajā pašā ēkā, bet gan uz ielas.

Regulāri aiztur "sešiniekus"

Patlaban Valsts policijas (VP) Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti palīdz saviem kolēģiem Bolderājas policijas iecirknī cīnīties pret narkotiku tirdzniecību. Tiek ne vien likvidētas narkotiku tirdzniecības vietas, bet notiek arī regulāras aizdomīgu personu pārbaudes mikrorajona ielās.

VP Rīgas Kurzemes iecirkņa kriminālpolicijas priekšniece Ļena Keine „Degpunktā” informēja, ka katru nedēļu tiekot aizturēti cilvēki, kas pieskaitāmi pie narkotiku tirgotāju zemākā slāņa. „Sauc viņus par sešiniekiem, viņi parasti atrodas ielās un kabatās tur ne vairāk par pusotru gramu narkotisko vielu – vai metamfetamīnu vai heroīnu, vai citu vielu un mēģina nopārdot jebkuram,” atzina Keine.

Narkotikas zeļ un plaukst kā Maskavas forštatē

Statistika liecina, ka šā gada astoņos mēnešos Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti konfiscējuši gandrīz 62 gramus metamfetamīna, 50 gramus amfetamīna un teju trīs gramus heroīna un 99 gramus marihuānas. Tādēļ Bolderāju patlaban jau salīdzina ar Maskavas forštates rajonu.

Keine apstiprināja, ka Bolderāju var pielīdzināt Latgales iecirkņa teritorijai, kur atrodas Maskavas un Daugavpils iela. „Nevienam nav noslēpums, kāda tur ir situācija. Nepieciešams tikai aiziet vai pabraukāt pa vakariem ar savu mašīnīti un papētīt, kas tad tur grozās, kādi cilvēciņi, kāda ir kustība. Tas uzreiz liecinās, ka vai nu tur tirgo alkoholu bez akcīzes, vai narkotikas,” sacīja Keine.

Policija: sākam karu Bolderājā

Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti, būdami kaujinieciski noskaņoti, brīdina, ka Bolderājas narkotiku tirgoņu ērtajai dzīvei pienāks gals – vai nu viņiem nāksies rūpalu pamest, vai arī pārvākties.

„Mēs sākam karu ar narkomāniem un narkodīleriem, kuri nodarbojas ar šo noziedzību Bolderājā. Viennozīmīgi mēs ar viņiem karosim un vismaz mēs panāksim, ka viņi būs spiesti mainīt dislokācijas vietu. Viennozīmīgi, mēs neļausim viņiem tā vienkārši dzīvot,” norādīja Keine.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu