Izraudzītie NEPLP kandidāti ir kā komanda «darbam uz Marsa»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas šodienas sēdē izraudzītie pieci Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļa amata kandidāti, kuri tiks virzīti apstiprināšanai Saeimā, ir kā sagatavota komanda «darbam uz Marsa», uzsvēra komisijas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Kā ziņots, deputāti balsojumam Saeimā izvirzīja filmu un raidījumu studijas «Mistrus Media» vadītāju Gintu Grūbi, «Turības» Komunikācijas zinātņu katedras vadītāju Aināru Dimantu, «Latvijas Vēstneša» portāla nozares redaktori Aiju Duļevsku-Cālīti, SIA «Vesta LK» mārketinga un sabiedrisko attiecību projektu vadītāju Daini Mjartānu un Anša Epnera filmu studijas «AVE» producentu, operatoru un režisoru Ivaru Zviedri.

Uzsver katra stiprās puses

Mūrniece skaidroja, ka ar šo salīdzinājumu ir jāsaprot, ka darbam komisijā pēc asām diskusijām ir izvēlēti dažādu nozaru pārstāvji. Dimanta stiprā puse ir akadēmiskais skatījums uz mediju telpu un pieredze lielu konceptuālu vīziju radīšanā, arī Duļevskai-Cālītei ir konceptuāls skatījums uz NEPLP stratēģiju un pieredze darbā ar mediju vidi saistītu likumprojektu veidošanā. Viņa pārzina arī Eiropas audio un vizuālās jomas aktualitātes.

Komisijas priekšsēdētāja akcentēja, ka Grūbem ir lieliska izpratne par mediju stratēģijām modernajās platformās, kā arī viņš redz elektronisko mediju sabiedriskā pasūtījuma satura saistību ar nepieciešamību sabiedrībai no tā gūt labumu. Savukārt Mjartāns ir Latgales nevalstisko organizāciju atbalstīts kandidāts, kura stiprā puse ir radio lietu pārzināšana. Viņam ir izpratne par plašsaziņas līdzekļu nozīmi kultūrtelpā, tostarp integrācijas nozīmi.

Politiķe vērsa uzmanību uz to, ka Zviedris ir sakārtojis Rūjienas TV, tāpēc viņam būs plašāka izpratne par reģionālajām televīzijām, kurās ir ārkārtīgi nesakārtota situācija.

Plānots, ka Saeima par izvirzītajiem kandidātiem balsos 2.februārī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu