Noskaidros 50 labākos restorānus Latvijā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šā gada jūnijā tiks paziņoti 50 labākie restorāni Latvijā, kurus, vērtējot pēc speciāli izstrādātiem kvalitātes kritērijiem, noteiks restorānu nozares eksperti un speciāli izveidota žūrija. Šāds Latvijas labāko restorānu saraksts tiks veidots pirmo reizi un tam dots atbilstošs nosaukums - «Ekselence 50 labākie restorāni Latvijā 2013». Restorānu saraksts tiek veidots, lai pievērstu sabiedrības uzmanību Latvijas restorānu kultūrai, atspoguļotu restorānu kvalitāti un veicinātu to apmeklēšanu.

«Mūsu galvenais uzdevums ir apzināt labākos restorānus Latvijā, turklāt, lai kliedētu mītu, ka labākie restorāni atrodas tikai Rīgā, būtisku uzmanību veltīsim arī reģionu restorāniem. Esam gandarīti, ka, pateicoties ģenerālsponsora gardēžu saldējuma «Ekselence» un sponsoru «Arkolat», «Dansukker», «S.Pellegrino» atbalstam, kopīgi varēsim izveidot neatkarīgu un objektīvu ekspertu vērtējumu par labākajiem restorāniem Latvijā,» stāsta projekta iniciators Normunds Norenbergs.

Restorānu vērtēšanā tiks iesaistīti restorānu nozares profesionāļi, gardēži, žurnālisti un blogeri. Paralēli profesionāļu vērtējumam tiks izveidota arī neatkarīga restorānu ekspertu žūrija, kura apsekos restorānus un galīgais vietu sadalījums tiks noskaidrots, ņemot vērā gan profesionāļu, gan žūrijas vērtējumus.

«Pavārmāksla ir meistarības izkopšana, neatlaidīgi tiecoties pēc pilnības. Mēs esam gandarīti būt daļa no šīs restorānu meistarības atpazīšanas un novērtēšanas, veidojot sarakstu «Ekselence 50 labākie restorāni Latvijā 2013». Ceram, ka šis projekts piešķirs jaunas garšas nianses Latvijas restorānu kultūrai,» papildina Dmitrijs Dokins, Food Union saldējuma kategorijas attīstības vadītājs.

«Ekselence 50 labākie restorāni Latvijā 2013» saraksts tiks papildināts ar dažādām nominācijām, piemēram, autentiskākie cittautu restorāni, labākie restorāni ārpus Rīgas u.c. Papildus tam, notiks arī publiskais balsojums «iecienītākie restorāni Latvijā,» piebilst Normunds Norenbergs.

«Kafejnīcas un restorāni ir būtiska mūsdienu sociālās dzīves un kultūras sastāvdaļa, tādēļ mums ir svarīgi nodrošināt objektīvu un uzticamu to vērtējumu. Jebkura atzinība restorānam ir būtiska un labas atsauksmes apliecina, ka restorāni Latvijā ir klientu mīlēti un novērtēti», stāsta «Dansukker» zīmola pārstāve Iveta Zariņa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu