Ar tēti iepazinos mammas bērēs

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC licence

Sveiki! Es esmu 20 gadus jauns puisis, mācos un strādāju un līdz šim dzīvoju kopā ar savu māti. Mamma bija ļoti slima un nesen nomira, un tā nu ir sanāca, ka viņas bērēs es iepazinos ar savu tēvu. Nekad agrāk šo cilvēku nebiju redzējis, jo viņš pameta manu māti brīdī, kad uzzināja, ka viņa ir stāvoklī. Esam pāris reizes runājuši un sarunas nav bijušas no tām veiksmīgākajām. Viņš atzīst savas kļūdas un nožēlo to, ka aizgājis no mums pirms 20 gadiem, taču uzskata, ka es esmu patstāvīgs un pieaudzis un tēvs man vairs nav vajadzīgs. Es domāju, ka būtu gatavs viņu pieņemt un piedot viņa pagātnes muļķības, ja vien viņš vēlētos mani atzīt par dēlu, bet šķiet, ka viņš to negrib. Attieksme pret mani vienmēr ir vēsa, acīs arī paskatās ļoti reti. Iespējams, ka viņš negribēja mani audzināt, domājot, ka būs par mani jārūpējas un mani jāuztur, bet tagad es neko tādu no viņa neprasu, es pats spēju sevi nodrošināt, vienkārši vēlos viņam pietuvoties un iepazīt. Man no viņa neko nevajag, izņemot siltumu un morālu atbalstu. Vai tad tā var būt, ka cilvēkam nav nekādu jūtu pret savu bērnu?

Sveiks! Tu esi pieaudzis un patstāvīgs cilvēks un noteikti tev pret savu tēvu ir dalītas jūtas – tu jūti ne tikai vēlēšanos satuvināties, bet arī lielu, pamatotu aizvainojumu, kas nāk līdzi no bērnības. Tev jāpieņem arī tas, ka būtībā esat sveši cilvēki, tāpēc iepazīšanās jāsāk pavisam no jauna. Un, jā, diemžēl tas, ka esat tēvs un dēls to nebūt nepadara vieglāku. Tevī ir aizvainojums, tēvā – iespējams, vainas sajūta un apziņa, ka lielās līnijās dzīvi vairs izmainīt nevar. Un vēl droši vien arī bailes no tā, ka tu viņam ko pārmetīsi. Tāpēc centies nesasteigt notikumus: ja vēlme ir abpusēja, iepazīstiet viens otru pamazām. Tomēr, ja tavs tēvs nav tam gatavs, ar tavu vēlēšanos var izrādīties par maz...

<em>www.rigarulle.lv</em>

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu