Septiņas lietas, ko bērni par tevi atcerēsies, kad būs pieauguši

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Megan Lewis

Ir brīži, kad ģimene vai draugi atsaucas uz notikumiem, kas notikuši bērnībā, bet pats «vaininieks» tos nespēj atsaukt atmiņā - interesanti, kas ir tās pieredzes un notikumi, ko tomēr atceramies? Brīži, kurus tomēr atceramies, ir, piemēram, kāda tuva cilvēka aiziešana vai mammas sveiciens tētim, kad viņš atgriezās no darba, neskatoties uz to, kādā vecumā toreiz bijām, kad piedzīvojām noteikto pieredzi. Ir dažas lietas, kas paliek atmiņā un par kurām ir vērts padomāt, audzinot bērnus, vēsta interneta medijs «Popsugar».

1. Kopīgi piedzīvotais

Viņi var neatcerēties katru rotaļlietu, ko tiem uzdāvināji dzimšanas dienā, vai to, cik reizes nopirki viņiem saldējumu, bet ir noteiktas lietas, kas paliek atmiņā uz mūžu, kaut arī nav skaidrs, kāpēc tieši šīs un ne citas. Pieredze drīzāk nekā lietas satuvina ģimeni, tāpēc bērni noteikti atcerēsies reizi, kad jūs divatā būsiet kopā saldējuma veikalā, baudot saldējuma kokteiļus un viens otra kompāniju, vairāk nekā pašu saldējumu.

2. Laiks, kad novērsies no savas ierīces bērna dēļ

Tik bieži mūsdienās mēs raugāmies īpašajos notikumos caur telefona kameras aci, ka palaižam garām mazos mirkļus, ko bērni mēģina mums parādīt tāpēc, ka neesam klātesoši. Kad dāvinām bērnam nedalītu uzmanību un noliekam malā savu telefonu, viņš var sajust patiesu mīlestību. Bērni zina, ka jūs mīlat viņus visu laiku, bet šajos īpašajos mirkļos viņi to tik tiešām pamana un novērtē, ka beidzat pārbaudīt savu e-pastu un pievēršaties viņiem.

3. Pozitīvi vārdi

Pasaulē, kad arī mīlestības vārdi var tikt nodeldēti, ir daudz citu veidu, kā paust savas jūtas. «Es lepojos ar tevi», «tu esi labs draugs» un tamlīdzīgas frāzes pozitīvi ietekmēs bērna pašvērtību un identitāti jau no mazām dienām, tāpēc tieši pozitīvās lietas būs tās, ko viņš atcerēsies.

4. Kā tu tiki galā ar saspringtām situācijām

Bērni ņem piemēru no pieaugušajiem, mācoties apgūt pasauli, kas liek viņiem justies neaizsargātiem. Kad pienāk grūti laiki - ģimenes locekļa zaudējums vai slimība, - bērni atcerēsies, kā tu reaģēji, mierināji un liki viņiem justies droši un aizsargāti.

5. Reizes, kad nebiji klāt

Bērni var atcerēties reizes, kad nebiji klāt, kad viņiem tevi vajadzēja, bet tā ir daļa no dzīves - ne vienmēr ir iespējams būt klāt. Tāpat viņi atcerēsies pirmo reizi, kad palika pa nakti ārpus mājām, vai kādu lielu notikumu skolā, par ko nevarēja vien nociesties izstāstīt jums.

6. Kā jūs ar vīru izturējāties savā starpā un citu cilvēku klātbūtnē

Bērni ņem priekšzīmi no jums visu laiku, arī tad, kad kādu aprunājat aiz muguras vai izturaties slikti - bērni var to pārņemt un interpretēt kā labu uzvedību. Tāpēc pēc iespējas vairāk centieties būt pozitīvi, mīloši un izrādiet rūpes arī tad, kad jums šķiet, ka bērni jūs nevēro un neredz jūsu uzvedību.

7. Kā tu uzvedies stresa situācijās

Dzīve nevar būt tikai vienkārša un viegla, un bērni noteikti ievēros, kā tu reaģē situācijās, kad kaut kas nenotiek tā, kā plānots. Ja vēlies izaudzināt bērnus, kas veiksmīgi tiek galā ar stresa situācijām, tev jāiemācās pašam tikt ar tām galā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu