Tauriņi un ziedi LU Botāniskajā dārzā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Baltijā unikālā Tropu tauriņu māja jaunajā sezonā apmeklētājiem durvis vērs 8. martā Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā. Dāvana 8. martā – dāmām ieeja tauriņu mājā visu dienu līdz pat krēslai par pus cenu – tikai 1,50 Ls, bet dārzā apmeklētāji būs laipni gaidīti līdz pulksten septiņiem vakarā.

Latvijas Universitātes Botāniskā dārza Tropu tauriņu mājā pēdējā laikā notiek pavasarīga rosība, kas liecina par gatavošanos jaunajai sezonai. Dārza Facebook vietnē jebkurš var sekot nozīmīgākajiem darbiem: siltumnīcas augi tiek sakopti pēc ziemošanas, stādīti jauni, tauriņiem tīkami augi, baseins sagatavots zivju uzņemšanai, tīrītas un eļļotas koka konstrukcijas, apmeklētāju ērtībām – ierīkota garderobe. Pagājušajā nedēļā ir inkubatorā novietotas pirmās tauriņu kūniņas.

Tropu tauriņu mājas apmeklētāji klātienē varēs vērot tauriņus no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem. Dabā tie dzīvo baros un mitinās klajās, saulainās laucēs. Tropu tauriņu mājā ikvienam būs iespēja piedzīvot tropu eksotiku: izjust tauriņu spārnu vēdas, augu smaržu un džungļu klimatu. Lielāko tauriņu spārnu atvērums ir salīdzināms ar divām lielām plaukstām. Interesanti, ka, ne tikai tauriņi ir dažādas krāsas un lieluma, bet arī to kūniņas, daža līdzinās pat dārgakmeņiem. Caur inkubatora logu var laimēties vērot arī maģisko tauriņa šķilšanās norisi. Tauriņu māja šosezon būs atvēta no 8. marta līdz oktobra beigām.

Apmeklētājiem atvērta arī jaunā Acāliju māja, kur šajā laikā ir skatāms acāliju ziedēšanas košums, kā arī Palmu, tropu un kaktusu siltumnīcas, bet Palmu mājas vestibilā ir skatāma izstāde «Kā sagrozīt galvu?!...».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu