6 idejas, ko darīt Zemes stundā!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Zemes stunda šovakar gaidāma no plkst. 20:30 līdz 21:30. Tās laikā ikviens aicināts izslēgt apgaismojumu un elektriskās ierīces uz vienu stundu, tā pievēršot uzmanību klimata pārmaiņām pasaulē un resursu efektīvai izmantošanai. TVNET jau piedāvā pasākumu ceļvedi, bet ko darīt, ja vēlies pavadīt šo laiku mājās?

 
Foto: flickr.com/kingmasada

Izbaudi sveču gaismu!

Radi šo romantiku tāpat vien - par godu Zemei un par godu savai mājas vietai! Esi šodien mazliet kaprīza arī sveču izvēlē - dodies uz veikalu un izvēlies nevis tās, kuras maksā vislētāk, bet tās, kuru krāsa vai smarža tev ir ļoti tīkama!

Noteikti tev plauktos stāv nepamatoti aizmirsti svečturi vai lukturīši, kuriem nu var dot darbu - svinīgi turēt sveci!

Gatavojoties Zemes stundai, vari arī lukturīšus uzmeistarot pati - galu galā pat burciņa, apsieta ar košu lenti, izskatās mīlīgi!

 
Foto: flickr.com/dearmax

Izbaudi vannu!

Vanna vienmēr nomierina, relaksē un savā ziņā arī uzlādē! Kāpēc lai sevi nepalutinātu ar aromātisku peldi sveču gaismā? Varbūt īstais brīdis pagatavot Kleopatras piena vannu? Protams, lieliski, ja tev vannā piebiedrojas mīļotais un glāze laba vīna!

Lūk, pāris nianses par vannošanos

  • Sāls vannas veicina asinsriti un limfas atteci, attīra organismu un nomierina, kā arī dziedē. Ieteicams lietot speciālo vannas vai jūras sāli, jo parastā vārāmā sāls sausinās ādu.
  • Piena vannas baro tavu ādu, nomierina to un padara maigu. Vannas ūdenim vari pievienot ne tikai pienu, bet arī saldo krējumu vai jogurtu. Pienam vari pievienot arī nedaudz medus. Piemēram, izšķīdini puslitrā piena 2 ēdamkarotes medus un pievieno šo maisījumu vannai.
  • Ja vēlies aromterapijas vannu jeb vannu ar ēteriskajām eļļām, atceries, ka tās nešķīst ūdenī, tādēļ nepilini eļļiņas vannas ūdenī. Vispirms pagatavo maisījumu. Kuras ēteriskās eļļas izvēlēties? Ja esi sagurusi, bijusi fiziska slodze, ieteicams eikalipts un lavanda. Uzmundrinājumu gūsi no citrusu aromātiem, kā arī piparmētru smaržas. Nomierinoša iedarbība ir kumelīšu, lavandas un sandalkoka eļļām. Tavu sievišķību un seksualitāti atraisīs ilang-ilang, kā arī rožu eļļa.

Lūk, ideja, kā pagatavot vannas bumbu pašai:

Un arī kas pikants:

 
Foto: flickr.com/kakabi

Karaliska pastaiga tumsā

Parasti lāpu gājieni mums saistās ar kādu piemiņas pasākumu vai īpašu notikumu, tomēr šoreiz mēs to varam veltīt dabai un sev pašiem. Sasauc draugus vai gluži pretēji - baudi to vienatnē ar savu četrkājaino draugu vai divvientulībā ar kādu. Sarūpē laikus jau dabīgos gaismas ķermeņus - sveces, lāpas, lukturus un izvēlies maršrutu.

 
Foto: LETA

Skaties, kā pilsēta iegrimst tumsā!

Vienmēr sirdī satraukums, kad mēs ko iededzam - Ziemassvētku eglītes lampiņas, tikko nopirktu lampu, tomēr šoreiz ķer mirkli, skatoties, kā elektrība nodziest.

Izplāno labāko skatpunktu - no augstāka pakalna, draugu daudzstāvu dzīvokļa balkona, kādas mājas jumta un precīzi sagaidi Zemes stundas sākumu - laiku plkst. 20:30!

 
Foto: flickr.com/ woodleywonderworks

Galda spēles, dzeja un mīļas sarunas!

Kad tu pēdējo reizi spēlēji galda spēles? Kad sveču gaismā lasīji vai klausījies dzeju? Vai vienkārši mīļi parunājies ar sev tuvajiem? Atceries, ka kāds no draugiem arī spēlē ģitāru!

Neturi sveci zem pūra, sazvani draugus, izlemiet, kur tikties, un apsolu - vakars būs fantastisks!

 
Foto: flickr.com/Prophet

Un, protams, mīlēšanās...

Būtu grēks to nepieminēt šajā ideju sarakstā! Ikdienas rutīnā mēs tā jau reti viens otru samīļojam un glāstām... Manuprāt, vislietderīgākais, veselīgākais un ekonomiskākais veids, kā pavadīt šo stundu!

Un kāpēc šoreiz procesu nedažādot?

Mīlējieties! :)

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu