Foto: grieķu šefpavārs piedalās gardēžu festivālā Rīgā!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns, TVNET

19. septembrī zivju restorāns Le Dome rīkoja Gourmetfestival (gardēžu festivālu), kurā savas šefpavāra prasmes viesiem demonstrēs Le Dome šefpavārs Māris Astičs kopā ar Santorini viesnīcas Kirini Suites & SPA restorāna šefpavāru George Iakovidi. Festivāls tika rīkots par godu prestižās viesnīcu asociācijas Relais & Chateaux 60 gadu jubilejai, kuras biedri ir abi minētie restorāni.

George un Mārim šī bija pirmā dalība Relais & Chateaux asociācijas ikgadējā Gourmetfestival, un īpašu atbildību uzliek fakts, ka tā sakrīt ar asociācijas 60 gadu jubileju. George uzsver: «Es kā prestižās Relais & Chateaux asociācijas biedrs esmu patiesi pagodināts un lepns par iespēju piedalīties zivju restorāna Le Dome organizētajā Gardēžu festivālā starptautiskā Gourmetfestival ietvaros. Esmu pārliecināts, ka divu dažādu kulinārijas kultūru apvienojums radīs patiesi vienreizēju rezultātu.»

George Iakovidi vadītā restorāna virtuve un koncepts ir ļoti līdzīgi Le Dome, jo arī ir iedvesmojies no Francijas klasiskās virtuves, kur ēdienkartes pamatā tiek izmantotas vietējās dabas un ūdeņu veltes. Grieķu šefpavāra iecienīti produkti ir fava pupas, vēžveidīgie un, protams, svaigas zivis.

Māris Astičs bija priecīgs uzņemt savā virtuvē viesi un atzīst, ka šāda pieredze būs nenovērtējama.

«Restorānu nozarē ir svarīgs likums – piedāvāt viesiem daudzveidību, lai restorāna apmeklējums ikvienam pārvērstos svētkos. Es nešaubos, ka Gardēžu festivāla vakarā es kopā ar Goerge ikvienam mūsu viesim uzburšu svētku sajūtu, pārsteidzot ar zivju gatavošanas tradīcijām divos dažādos reģionos,» saka Māris.

George Iakovidi pavāra gaitas sāka 2003. gadā un ieguva pieredzi, strādājot tādās atzītās viesnīcās kā Gleneagles Skotijā (pieder pie Leading Hotels of the World viesnīcu apvienības) un Danae Beach Resorts & Villas dzimtajā Grieķijā šefpavāra Herve Pronzato vadībā. Iepriekšējā pieredze ir ļāvusi George novērtēt kulināriju kā mākslu, iedvesmojot viņu tālākai izaugsmei. Šobrīd George ir šefpavārs vienā no pasaules vadošajām boutique viesnīcām Kirini Suites & Spa, kas ir slavena ar dabas skatiem un saulrietiem Santorini, tāpēc pelnīti tiek uzskatīta par vienu no elegantākajām atpūtas vietām Grieķijā. Kirni ir Relais & Chateaux asociācijas un grieķu Katikies viesnīcu grupas biedri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu