Kristīne Opolais: «Nav nekā svarīgāka par meitu!» (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Gunārs Janaitis

Izcilā latviešu operdziedātāja Kristīne Opolais, kura 6.martā saņēma «Lielo Mūzikas balvu 2011» un uzvarējusi portāla www.whatsonstage.com kategorijā «Izcils sniegums vadošajā lomā» par titullomu Džakomo Pučīni operā «Madama Butterfly» Londonas Karaliskajā Koventgārdena operā, pašlaik pilnībā nodevusies meitiņas Adriānas Annas audzināšanai.

Prieks par saņemto balvu

Sazvanīta nākamajā dienā pēc balvu pasniegšanas, dziedātāja portālam TVNET atklāja, ka izcīnītā balva viņai bijis ļoti patīkams un negaidīts pārsteigums.

«Atklāti sakot, nemaz nedomāju iet uz ceremoniju, jo visu savu uzmanību pašlaik veltu meitiņai Adriānai, kurai nupat apritēja deviņas nedēļas,» atzīst Kristīne un piebilst, ka parasti viņai šādos gadījumos nostrādā intuīcija, taču nu, barojot meitiņu, visas īpašās spējas esot pazudušas.

«Trakākais, ka man nebija, ko vilkt mugurā, jo neviena kleita pašreiz neiet ciet. Tādēļ uzvilku to, kas man bija un kas derēja, un skrēju uz Operu, meitiņu uz pāris stundām atstājot savas mammas uzraudzībā,» stāsta dziedātāja, kurai šī ir jau otrā «Lielā Mūzikas balva» - vienu viņa saņēmusi kopā ar vīru, diriģentu Andri Nelsonu par operas «Pīķa dāma» iestudējumu, otru - 2006.gadā, trešo tagad; Andrim arī esot viena. «Kopā mums ir četras balvas, bet man tas skaitlis nepatīk, tāpēc Andrim vajadzētu vēl vienu, lai kopā sanāktu piecas,» dziedātāja smejas, piebilstot - acīmredzot vienīgā iespējamā nominācija laikam varētu būt par Latvijas vārda nešanu pasaulē.

Viss laiks - meitiņai

Ko Kristīne dara pašlaik? «Viss laiks tiek veltīts Adriānai, jo viņa ir ļoti emocionāla un visu laiku prasa pēc mammas. Esam kļuvušas ļoti tuvas, un, kad Adriāna guļ, es arī varu pagulēt,» stāsta dziedātāja, uzsverot, ka ir ļoti pateicīga savai mammai, kura palīdz audzināt un pieskatīt meitiņu. «Patiesībā ir tā, ka Adriāna visu laiku dzīvojas man pa rokām, tāpēc būšu uztrenējusi muskuļus,» Kristīne smaida.

Dziedātāja Kristīne Opolais savā solokoncertā Latvijas Nacionālajā operā. Par šo koncertu viņa saņēma "Lielo Mūzikas balvu 2011"
Dziedātāja Kristīne Opolais savā solokoncertā Latvijas Nacionālajā operā. Par šo koncertu viņa saņēma "Lielo Mūzikas balvu 2011" Foto: Publicitātes foto / Gunārs Janaitis

Dziedātāja atklāj: «Vismaz līdz laikam, kad Adriāna sasniegs četru mēnešu vecumu, mana prioritāte būs mammas loma. Viss pārējais tagad ir otrā plānā. Līdz šim manā dzīvē bija tā, ka dziedāšana bija pirmajā vietā - tā bija mana dzīve. Ļoti svarīgas bija arī attiecības ar Andri (dziedātājas vīru - diriģentu Andri Nelsonu - red.), kāzas. Bet pašreiz tiešām par dziedāšanu nedomāju, jo gribu meitiņu auklēt pati.»

Tādēļ Kristīne Opolais uzsver: nekas māmiņai nav svarīgāks par bērnu un, viņasprāt,

ir maksimāli jāizmanto iespēja būt mammai: «Izbaudot šo laiku, es smeļos spēku, emocijas un mīlestību!»

Patīk Hendelis, nepatīk Vāgners

Kuram no vecākiem meitiņa ir līdzīgāka? «Man liekas, ka abiem, lai gan Adriāna pagaidām ir pārāk maza, lai to varētu pateikt,» stāsta Kristīne, piebilstot - viedokļi par šo jautājumu daloties. «Mēs ar Andri arī dažkārt diskutējam par šo jautājumu. Taču man šķiet, ka jānogaida līdz laikam, kad Adriānai būs vismaz pieci mēneši, un tad arī varēs pateikt, kam viņa līdzīgāka,» ir pārliecināta dziedātāja.

Starp citu, viņa meitiņai miega dziesmiņas nedziedot, ja nu vienīgi kādreiz padungojot «Aijā, žūžū». «Man patīk viņai padungot dzejolīšus savā meldiņā, tāpēc dažkārt improvizēju. Esmu pārliecināta, ka savā mūžā Adriāna daudz dzirdēs manu dziedāšanu,» prāto Kristīne un atklāj, ka meitiņu nomierinot pa radio dzirdamā klasiskā mūzika, ko Adriāna labprāt klausoties un akceptējot.

«Viņai patīk Hendelis, savukārt, atskanot Vāgnera mūzikai, Adriāna uztraucas. To es pamanīju jau pagājušajā vasarā, kad vēl biju gaidībās un klausījos, kā Andris diriģē «Loengrīnu». Pie šīs dramatiskās mūzikas Adriāna man vēderā diezgan pamatīgi spārdījās...» Kristīne atminas un smaidot secina, ka Adriānas tētis, kurš esot īsts Vāgnera fans, gan droši vien par to nebūšot priecīgs.

Negrib palaist garām nevienu mirkli

Pagaidām Kristīne ar meitiņu dzīvojas pa Latviju un pamazām gatavojas nākamajam gadam, kad ar Magdas lomu debitēs «Metropolitan» operteātrī Ņujorkā Pučīni operas «Bezdelīga» iestudējumā. Tur viņai ieplānots nodziedāt arī dažas Mimī lomas Pučīni operā «Bohēma», un pamazām viņa gatavo Manonas Lesko lomu tā paša autora komponētajā operā.

«Domāju, ka

Adriānu visur ņemšu līdzi, vismaz līdz brīdim, kad viņa sasniegs gada vecumu.

Varbūt vēlāk varēšu uz kādu laiku viņu atstāt pie savas mammas un aukles, bet tagad gribu redzēt, kā meitiņa aug, un negribu palaist garām nevienu brīdi,» Kristīne pavisam nopietni saka.

Savukārt Latvijā viņas uzstāšanos dzirdēsim šoruden, kad kopā ar operdziedātāju Pāvelu Černohu viņa šeit viesosies vienā ekskluzīvā «Bohēmas» izrādē.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu