Eksperts: ja PG ir par maz, tad izvairīties no strijām ir daudz grūtāk

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr

«Labdien! Esmu stāvoklī ar dvīņiem un gribētu zināt Jūsu ieteikumus, kā izvairīties no strijām grūtniecības laikā un kā samazināt strijas pēc bērna piedzimšanas?» jautā TVNET lasītāja.

Atbild «Dome hotel & Spa» speciāliste Ieva Strautniece:

Striju veidošanos nosaka gan ģenētiski faktori, gan tas, kā mēs kopjam savu ādu (cik mitrināta un elastīga tā ir), tās galvenokārt veidojas, ja ādā ir nepietiekams kolagēna un elastīna šķiedru daudzums.

Kā arī ir vērts pievērst uzmanību progesterona (PG) līmenim; ja tas tiek izstrādāts pietiekamā daudzumā, tad audi izstiepjas vieglāk - tie ir elastīgāki, līdz ar to kosmētiskais defekts paliek nemanāms vai gandrīz neievērojams, savukārt, ja PG ir par maz, tad izvairīties no strijām ir daudz grūtāk.

Svarīgi gan pirms grūtniecības, gan tās laikā ir

uzlabot ādas elastīgumu, lai tā spētu pielāgoties ķermeņa aprišu pārmaiņām.

Regulāri, vismaz divas reizes, bet, ja ir sausuma vai velkoša sajūta, tad biežāk ir jālieto mitrinoši, barojoši ķermeņa kopšanas produkti, lai āda nemitīgi būtu mitrināta.

Īpašu uzmanību pievēršot problēmzonām, kas grūtniecības laikā mainās visvairāk, – vēders, krūtis, gurni, augšstilbi.

Kā arī iesaka izvēlēties grūtniecēm paredzētu veļu,

kas sniedz papildu atbalstu un nostiprināšanu.

Ja pēc grūtniecības strijas tomēr ir izveidojušās, diemžēl nav iespējams no tām pilnībā atbrīvoties, bet ar dažādu procedūru, piem., pīlings, ietīšanas, aparātprocedūras, masāža, augļskābju procedūras - ķīmiskie pīlingi (fenolskābes, alfahidroskābes, trihloretiķskābes, kas sadedzina dziļo ādas slāni, tā veicinot kolagēna sintēzi, kā rezultātā veidojas jauns ādas slānis), kā arī lāzerprocedūru palīdzību ir iespējams padarīt mazāk redzamas, mīkstināt, izlīdzināt ādas toni, taču jāņem vērā, ka rezultāts būs efektīgs un pamanāms, ja visas šīs pretstriju procedūras veiks, kamēr strijas vēl ir sārtas, nesen izveidojušās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu