Ventspilī izveidots plašs publiskais WiFi tīkls (18)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ventspilī ir izveidots plašs publiskais bezvadu interneta piekļuves (WiFi) tīkls «Ventspils-Guest», kas aptver visas pilsētas skolas, Ventspils augstskolu un pašvaldības institūciju ēkas, kā arī prāmju termināli, autoostu un galvenās atpūtas zonas - kopskaitā 27, informēja pašvaldībā, apgalvojot, ka Ventspilī pašlaik ir lielākais publiskais bezvadu interneta tīkls Latvijā.

Ņemot vērā to, ka bezvadu interneta pieslēgumus izmanto gandrīz visi modernie mobilie telefoni un to lietotāju skaits strauji aug, vasarā bezvadu interneta piekļuves zona ir paplašināta, ietverot arī Dienvidu molu un Ostas ielu. Līdz «Govju parādes» atklāšanai 30.jūnijā ar bezvadu internetu tiks aprīkota arī ziedu skulptūras «Puķu govs» apkārtne Sarkanmuižas pļavā.

Bezvadu interneta pieslēguma ātrums ir maksimālais, kādu nodrošina WiFi tehnoloģija - 20 megabiti sekundē (Mbps) uz katru bāzes staciju. Taču, ņemot vērā WiFi tehnoloģijas ierobežojumus, publiskajā bezvadu interneta piekļuves tīklā netiek atļauta video un audio straumēšana, kā arī torentu un tam līdzīgu masveida failu apmaiņas programmu izmantošana, taču tiek nodrošināta web lapu pārlūkošana, GPS sistēmu darbībai nepieciešamo datu pārraide un citas funkcijas, kas ļauj izmantot moderno mobilo ierīču piedāvātās iespējas.

Publiskais bezvadu internets ir pieejams visu diennakti bez paroles, laika un datu apjoma uzskaites.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu