«Google News» Spānijā aptur darbību

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Interneta gigants «Google» otrdien realizējis iepriekš pausto solījumu un Spānijā slēdzis savu tiešsaistes ziņu vietni «Google News», šādu lēmumu skaidrojot ar jaunu likumu, kas uzņēmumam liks maksāt ziņu dienestiem, kuru saturu tas publicē.

«Mums ir ārkārtīgi skumīgi paziņot, ka saistībā ar nesenajām izmaiņām Spānijas likumdošanā mēs «Google News» vairs neiekļaujam Spānijas izdevējus un esam Spānijā slēguši «Google News«,» vēsta uzraksts tiešsaistes ziņu vietnē.

«Google» jau pagājušajā nedēļā paziņoja, ka 16.decembrī Spānijā pārtrauks «Google News» darbību saistībā ar likumu, kas spēkā stāsies janvārī.

Jaunais likums paredz katram Spānijas izdevumam pieprasīt samaksu tādiem pakalpojumiem kā «Google News» pat par niecīgāko to publikāciju demonstrēšanu.

Jaunais nosacījums ir daļa no Spānijas intelektuālo īpašumtiesību likuma, kuru Spānijas parlaments pieņēma šā gada oktobrī.

«Google News» jau iepriekš brīdināja Spānijā apturēt darbību, ja šis likums tiks apstiprināts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu