Notiks web un IT sistēmu lietojamības konference «UX Riga 2015»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

26.februārī Latvijā notiks konference «UX Riga 2015» - Baltijā lielākā konference, kas ir veltīta web lapu, internetveikalu, pašapkalpošanās vietņu un IT sistēmu lietojamībai (usability) un pozitīvas lietotāju pieredzes (user experience) veidošanai, portālu TVNET informēja organizētāji.

«UX Riga 2015» jau otro gadu pulcēs 400 Latvijas un Baltijas inovatīvākos un uz klientu ērtībām orientētākos IT un e-komercijas speciālistus.

Šogad konferencē uzsvars likts ne tikai uz dizainu, bet arī uz lietotāju uzvedības izpētes metodēm, kā arī digitālo produktu un e-pakalpojumu stratēģiju izstrādi.

Konferencē starptautiski plaši atzītu lektoru runas mīsies ar praktiskiem semināriem, kuros semināra dalībnieki varēs izmēģināt piedāvātās metodes.

Organizatori saka: «Īpašs prieks šogad par Ben Holliday dalību no Lielbritānijas valdības. www.gov.uk vietne šobrīd ir visā pasaulē plaši apspriests paraugs, kā būvēt valsts un citas liela informācijas apjoma tīmekļa vietnes un e-pakalpojumus lietotājiem vienkārši uztveramā veidā.»

Cennydd Bowles no «Twitter» savukārt stāstīs par digitālo pakalpojumu plānošanu no stratēģijas līdz dizainam. Cennydd Bowles ir viens no pirmās Lielbritānijas UX aģentūras «Clearleft» dibinātājiem, kā arī vairāku grāmatu autors.

Arī pārējie «UX Riga 2015» lektori izvēlēti ļoti rūpīgi. Viņu prezentācijās dzirdēsim par labo praksi IT produktu izstrādes procesos, lietotāju izpētes metodēm, rakstību tīmekļa vietnēm, kā arī mobilo un responsīvo dizainu, uzsver organizatori.

Detalizēta programma atrodama «UX Riga 2015» mājas lapā www.uxriga.lv. Dalības maksa 105 eiro.

Konferencē ir gaidīti e-komercijas, pašapkalpošanās un e-kanālu vadītāji, uzņēmumu vadītāji, IT speciālisti un analītiķi, klientu attiecību vadītāji, mārketinga speciālisti, interneta vietņu satura autori, dizaineri, izstrādātāji, kā arī ikviens, kam interesē veidot savu tīmekļa risinājumu orientētu uz lietotāju vajadzībām un caur to veicināt savu biznesu.

Rīkotāju mērķis ir veicināt Latvijā plašāku izpratni par lietojamības pamatprincipiem, lai vairotu uz lietotāju ērtībām orientētu e-risinājumu veidošanu gan privātajā, gan publiskajā sektorā.°

Konferenci rīko «CUBE Systems» un «Latvian IT Cluster» ar «C.T.Co», «Accenture», «airBaltic», «Expansion Capital» un «Hostnet» atbalstu.

«CUBE Systems» ir IT risinājumu izstrādātājs, četrkārtējs Latvijas IKT balvas Platīna pele ieguvējs, kā arī ieguvis Red Jackets Rising Star balvu – viens no potenciāli eksportspējīgākajiem Latvijas uzņēmumiem. «CUBE Systems» jau iepriekš piedalījies Baltijas konferences «World Usability Day» rīkošanā Tallinā.

Informatīvi atbalsta portāli TvNet, Apollo, Fold, Kursors, 7 guru, žurnāls Ir Nauda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu