Austrālija ieguldīs miljardiem dolāru kiberdrošības palielināšanā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Austrālijas valdība ceturtdien atzina, ka ir piedzīvojusi kiberuzbrukumus, un paziņoja, ka ieguldīs miljardiem Austrālijas dolāru kibershēmā cīņai pret šādiem uzbrukumiem.

Austrālijas premjerministrs Malkolms Tērnbuls apstiprināja mediju ziņas, ka Meteoroloģijas birojs cietis lielā kiberuzbrukumā, kas pirmoreiz tika konstatēts pagājušā gada sākumā, un pēc tam noticis vēl viens uzbrukums parlamenta pakalpojumu departamentam, kas nodrošina sekmīgu parlamenta darbību tehniskā ziņā.

Premjers paziņoja, ka aģentūru darbu traucē ārvalstu valdību un nevalstisko spēku centieni, bet konkrēti nevienu nevainoja.

Tērnbuls pavēstīja, ka cīņai pret kiberuzbrukumiem ir atvēlēti 230 miljoni Austrālijas dolāru (158 miljoni eiro).

Atbildot uz jautājumu, vai hakeru uzbrukumu Meteoroloģijas birojam sarīkojusi Ķīna, Tērnbuls sacīja, ka viņam nav ko piebilst.

Raidsabiedrība ABC, atsaucoties uz anonīmu amatpersonu, decembrī ziņoja, ka kiberuzbrukumā vainojama Ķīna. Hakeri ielauzās Meteoroloģijas biroja datorsistēmās, tostarp vienā no valsts lielākajiem superdatoriem, kam ir saites ar aizsardzības departamentu.

Tērnbuls sacīja, ka jaunais finansējums papildinās kiberdrošības stiprināšanai jau atvēlētos 400 miljonus Austrālijas dolāru (275 miljonus eiro) un tiks izmantots regulāru tikšanos organizēšanai starp valdību, uzņēmējiem un pētniekiem un starptautiskās cīņas stiprināšanai pret kibernoziedzniekiem.

Austrālijas Noziegumu komisija lēš, ka kibernoziegumi Austrālijai izmaksā vairāk nekā miljardu Austrālijas dolāru (aptuveni 687 miljonus eiro) gadā. Citas aplēses liecina par vēl lielāku summu, iespējams, pat 1% no iekšzemes kopprodukta (IKP), kas būtu aptuveni 15 miljardi eiro.

Tērnbuls paziņoja, ka valdība nekoncentrējas tikai uz aizsardzību, bet arī uzbrukumu, tomēr nesniedza sīkākus paskaidrojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu