3D televizoriem komplektā tiks iekļauti divi 3D briļļu pāri (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Uzņēmums "XpanD" nesen paziņojis, ka katram 3D televizoram komplektā tiks iekļauti divi ražotāja 3D briļļu pāri. Katrs papildus briļļu pāris maksās 75 līdz 150 ASV dolārus.

Atgādināsim, ka tieši "XpanD" ražo lielāko daļu kinoteātros lietoto 3D briļļu. Tas nozīmē, ja jūs pēdējo divu gadu laikā esat bijis uz kādu 3D filmu "Forum Cinemas Parex Plaza" kinoteātrī, tad jūs noteikti esat lietojuši "XpanD" 3D brilles.

Uzņēmums ražo active shutter tehnoloģijas 3D brilles, kas ar polarizācijas palīdzību pārmaiņus bloķē attēlu katrai no acīm, bet pārējā laikā ir caurspīdīgas. Šīs brilles sinhronizējas ar televizora attēla atjaunošanās frekvenci, izmantojot infrosarkano staru, RF vai Bluetooth savienojumu. Ja ekrānam ir augsta attēla atjaunošanās frekvence, tad šī tehnoloģija ir teju nevainojama.

Līdz ar to, kompānijas ražotajām Active shutter brillēm ir nepieciešams akumulators. Noskaidrots, ka ar vienu uzlādes reizi šīs brilles stereoskopisku attēlu ļaus baudīt aptuveni 250 stundas. Turklāt akumulatoru uzlādēt būs ļoti vienkārši, jo šīm brillēm būs MicroUSB pieslēgvieta.

Kompānijas pārstāvji informē, ka pirmie augstas izšķirtspējas 3D televizorus piedāvās Panasonic, LG, Sony un Vizio. Panasonic ierīcēm būs plazmas tehnoloģijas, bet LG, Sony un Vizio piedāvās LCD versijas. Savukārt Philips tirgū plāno iesaistīties tikai 2011. gada sākumā.

Atgādinām, ka septembra sākumā tika paziņots par 3D atbalstu Sony Blu-Ray atskaņotājiem, PlayStation 3 spēļu konsolēm, VAIO datoriem un, iespējams, vēl citām Sony ierīcēm.

Savukārt LG Electronics pagājušonedēļ paziņoja, ka nākamgad plāno pārdot 400 000 3D televizoru vienību, bet 2011. gadā – 3,4 miljonus 3D LCD televizoru. LG pārstāvji paziņoja, ka drīzumā uzņēmums prezentēs virkni 3D televizoru ar ekrāna diagonāli robežās no 42 līdz 72 collām.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu