"Apple" iepriekšējo ceturksni noslēdz ar rekordlielu peļņu (11)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

ASV informācijas tehnoloģiju kompānija "Apple Inc." biznesa gada pirmajā ceturksnī, kas noslēdzās decembrī, strādāja ar 3,38 miljardu dolāru (1,67 miljardu latu) tīro peļņu, kas ir par 50% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, teikts pirmdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

Tādējādi uzņēmums pagājušajā ceturksnī sasniedzis rekordaugstu peļņu, iepriekšējo augstāko sasniegumu pārspējot par gandrīz 850 miljoniem dolāru (421,6 miljoniem latu).

Peļņas pieaugumu kompānijas pārstāvji galvenokārt skaidroja ar veiksmīgajiem daudzfunkcionālo mobilo telefonu "iPhone" pārdošanas rezultātiem.

Pagājušajā ceturksnī "Apple" visā pasaulē pārdeva 8,7 miljonus "iPhone" telefonu, un tas ir par 100% vairāk nekā pirms gada.

Kompānijas ražoto datoru "Macintosh" pārdošanas apjoms ceturksnī pieauga par 33% - līdz 3,36 miljoniem vienību.

Taču portatīvo mūzikas atskaņotāju "iPod" pārdošanas apjoms sarucis par 8%, sasniedzot 21 miljonu vienību.

"Apple" vadība norādīja, ka tradicionālo "iPod" modeļu realizācijas apjoms samazinājies, kā gaidīts, taču augstākās klases "iPod Touch" modeļu tirdzniecība pieaugusi par 55%.

Kompānijas finanšu direktors Pīters Openheimers prognozē, ka uzņēmuma apgrozījums šajā ceturksnī veidos 11-11,4 miljardus dolāru (5,4-5,6 miljardus latu).

Turklāt "Apple" šogad tirgū plāno laist vairākus jaunus produktus, "par kuriem kompānija ir patiesā sajūsmā", paziņoja kompānijas vadītājs Stīvs Džobss.

Analītiķi vēsta, ka "Apple" trešdien gatavojas prezentēt jaunu portatīvo datoru un uzlabotu "iPhone" sēriju.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu