"Lenovo" gatavojas tirgū laist videospēļu konsoli (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ķīnas datoru ražotājs "Lenovo Group Ltd." paziņojis, ka gatavojas šogad tirgū laist videospēļu konsoli, lai konkurētu ar "Nintendo Wii", "Microsoft XBox 360" un "Sony PlayStation 3" ierīcēm.

Kompānija jau izstrādājusi konsoles "eBox" prototipu un izveidojusi jaunu uzņēmumu "Beijing eedoo Technology Ltd.", lai to ražotu un pārdotu.

"eBox", kuru var pieslēgt augstas izšķirtspējas televizoriem un internetam, netiks aprīkota ar pultīm, bet videospēles būs iespējams vadīt ar ķermeņa kustībām, norāda "Lenovo".

"Lenovo" konsole "paredzēta 120 miljoniem Ķīnas pilsētu mājsaimniecību izklaides nepieciešamībām" un tirdzniecībā Ķīnā nonāks līdz šā gada beigām, vēsta datoru ražotājs.

Pakāpeniski konsoļu tirdzniecība tiks uzsākta arī Āzijas un Klusā okeāna reģionā un citos ārvalstu tirgos.

"eBox" būs otrā konsole pasaulē, kuras spēļu kontrolēšanai tiks izmantotas kustību uztveršanas tehnoloģijas. ASV informācijas tehnoloģiju kompānija "Microsoft Corp." konsolēm "Xbox 360" paredzētās "Kinect" sistēmas tirdzniecību uzsāks 4.novembrī.

Sīkāku informāciju par investīcijām jaunā produkta izstrādē vai jauno kompāniju "Lenovo" pagaidām nesniedz.

Kā ziņots, 2005.gadā "Lenovo" pārņēma ASV informācijas tehnoloģiju kompānijas IBM personālo datoru struktūrvienību.

"Lenovo" ir ceturtais lielākais datoru ražošanas uzņēmums pasaulē aiz ASV uzņēmumiem "Hewlett-Packard" un "Dell", kā arī Taivānas kompānijas "Acer".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu