Aviācijas tehniskās apkopes nākotne: "airBaltic" izveido Tehnisko akadēmiju

TVNET/LETA
Papildināts 11:57, 7. maijs, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Aviācijas tehniskas apkopes nākotne: "airBaltic" izveido Tehnisko akadēmiju
Aviācijas tehniskas apkopes nākotne: "airBaltic" izveido Tehnisko akadēmiju Foto: Publicitātes foto

Lidsabiedrība "airBaltic" izveidojusi jaunu "airBaltic" Tehnisko akadēmiju - augstākā līmeņa mācību organizāciju, kas paredzēta personām, kuras vēlas sākt vai attīstīt savu karjeru gaisa kuģu tehniskās apkopes jomā, informē "airBaltic" pārstāvji.

Akadēmija šobrīd pieņem pieteikumus trīs specializētajām programmām - Rīgas Tehniskās universitātes (RTU), Liepājas Valsts tehnikuma (LVT) un "airBaltic" mehāniķu programmām.

"airBaltic" Tehniskā akadēmija piedāvās mācību telpas Rīgā un Liepājā, kurās galvenokārt tiks gūta praktiskā pieredze ar "Airbus A220-300" lidmašīnu. Programmas ir izstrādātas tā, lai būtu piemērotas dažādiem pieteikumu iesniedzējiem - sākot ar vidusskolas vai tehnikuma absolventiem un beidzot ar pieredzējušiem mehāniķiem -, nodrošinot piemērotu programmu ikviena karjeras ambīcijām.

Turklāt "airBaltic" ir apņēmusies paplašināt savu "Airbus A200-300" floti un ir izvirzījusi mērķi līdz 2030.gadam pieņemt darbā un apmācīt gandrīz 400 jaunus aviācijas tehniskās apkopes speciālistus, paredzot katru gadu piesaistīt aptuveni 70 cilvēkus.

Lidsabiedrības pārstāvji norāda, ka "airBaltic" Tehniskās akadēmijas izveide ir stratēģiska atbilde uz šiem noteiktajiem mērķiem, nodrošinot nodarbinātību un apmācību trīs dažādās programmās. Izmantojot šīs programmas, lidsabiedrība piedāvā bezmaksas izglītību ar iespēju apvienot darbu un mācības, kā arī garantētu darbu augsti kvalificētā profesijā.

"airBaltic" vecākais viceprezidents tehniskās vadības jautājumos Andris Vaivads skaidro, ka šī iniciatīva ne tikai nodrošina studentiem augstākā līmeņa tehniskās prasmes, bet arī sagatavo viņus karjerai tieši šajā nozarē.

RTU "airBaltic" programma paredz apmaksātas pilna laika klātienes studijas sadarbībā ar RTU. Dalībnieki iegūs profesionālo bakalaura grādu programmā "Aviācijas transports" un kļūs par sertificētu gaisa kuģu tehniķi, iegūstot "EASA Part-66" sertifikātu. Visus mācību un apmācības izdevumus sedz "airBaltic".

LVT "airBaltic" programma paredz apmaksātas pilna laika klātienes mācības sadarbībā ar LVT. Tā paredz iegūt vidējo profesionālo izglītību un turpināt mācības, lai iegūtu "EASA Part-66" sertifikātu un kļūtu par gaisa kuģu tehniķi. Mācību izdevumi tiek segti no valsts budžeta līdzekļiem (mācības LVT) un "airBaltic".

Mehāniķu programmā jau no pirmās dienas dalībnieki saņems apmaksātas apmācības un darbu, strādājot, lai iegūtu "EASA Part-66" sertifikātu kā sertificēti B1 un B2 līmeņa tehniķi. Šī programma ir pielāgota personām ar labām tehniskajām prasmēm, piedāvājot pilnu atalgojumu, visaptverošu apdrošināšanu un unikālas nozares priekšrocības, ko finansē "airBaltic".

Pieteikšanās termiņš visām studiju grupām ir 2024.gada 1.jūlijs. Savukārt vērtēšanas process sāksies jau pēc katra pieteikuma saņemšanas.

Jaunā Tehniskā akadēmija papildinās jau esošo "airBaltic Training" mācību programmu klāstu, kas iekļauj Pilotu akadēmiju, tehniskās apkopes apmācības, lidojumu apkalpes apmācības, salona apkalpes apmācības, virszemes personāla apmācības, instruktoru apmācības un citas.

TVNET jau vēstīja, ka "airBaltic" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 664,289 miljonu eiro apmērā, kas ir par 33,2% vairāk nekā 2022.gadā, kā arī kompānija guva peļņu 33,852 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

Latvijas valstij pieder 97,97% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 2,03%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu