Sadalītas balvas "Platīna pele 2010"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nedēļas nogalē Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) rīkotajā 12. gadskārtējā IKT konferencē tika pasniegtas par nozares tradīciju kļuvušās IKT gada balvas "Platīna pele 2010", TVNET informēja asociācijā.

Šogad prestižās balvas, kas tika piešķirtas četrās kategorijās, ieguva gan nevalstiskā, gan valsts un privātā sektora pārstāvji. Kategorijā "Pakalpojumi sabiedrībai (izglītības, kultūras, veselības aprūpes, sporta projekti un jaunie mediji)" balvu saņēma biedrība "Labie Darbi" par portālu Labiedarbi.lv, kategorijā "Biznesa attīstība un e-komercija" balvu ieguva SIA "Aerodium" par AERODIUM klientu plūsmas vadības un video veidošanas sistēmas izstrādi (izstrādātājs SIA "CUBE Media"), kategorijā "E-pārvalde un e-pakalpojumi" uzvaras laurus plūca VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" ar pakalpojumu CSDD e-pakalpojumi, savukārt kategorijā "Inovatīvākais e-paraksta pielietojums" uzvarēja Uzņēmumu reģistrs par e-dokumentu iesniegšanas tiešsaistes kanāla izveidi Uzņēmumu reģistra mājas lapā (Izstrādātājs SIA Lursoft).

"Tā kā šis bija pirmais gads, kad LVRTC izvirzīja nomināciju "Inovatīvākais e-paraksta pielietojums", esam patīkami pārsteigti gan par lielo atsaucību, gan iesniegto pieteikumu dažādību. Pretendentu pieteikumi apliecina, ka e-paraksts ir pielietojams visdažādākajās dzīves un biznesa situācijās – sākot no autentifikācijas interneta vidē, beidzot ar jauna uzņēmuma reģistrēšanu elektroniski," vērtē LVRTC valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta. Viņš ir pārliecināts, ka šis konkurss un nominācija noteikti veicinās jaunu pakalpojumu ar e-parakstu izstrādi nākotnē.

"Latvijas IKT balva "Platīna pele" tika izsludināta jau ceturto reizi, un tā ir kļuvusi par nozīmīgu informācijas un komunikāciju tehnoloģiju nozares tradīciju. Balvas mērķis ir apzināt inovatīvos e-pakalpojumus un IKT risinājumus, kas tapuši Latvijā pēdējo gadu laikā un informēt par tiem sabiedrību: uzņēmējus un iedzīvotājus. Katru gadu LIKTA aicina gan nozares uzņēmumus – pakalpojumu izstrādātājus, gan pakalpojumu sniedzējus pieteikt savus risinājumus šai balvai, tādējādi popularizējot inovatīvos risinājumus gan Latvijā, gan ārvalstīs", stāsta Signe Bāliņa, Dr. oec., Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas prezidente.

Tradicionāli projektus prestižajai balvai var pieteikt attiecīgo pakalpojumu, projekta īpašnieki – valsts iestādes, privātfirmas, akadēmiskās organizācijas, nevalstiskās organizācijas un privātpersonas. Apbalvojumu saņem gan projekta "īpašnieks", gan izstrādātājs vai piegādātājs. Šogad uz balvu pretendēja 24 projekti, taču aizvadīto četru gadu laikā kopā par balvu "Platīna pelei" ir sacentušies gandrīz 100 dažādi projekti.

Šogad pirmoreiz balva tika piešķirta arī īpašajā "Latvijas valsts radio un televīzijas centra" izvirzītajā kategorijā "Inovatīvākais e-paraksta pielietojums", tādējādi vēršot uzmanību uz e-paraksta plašajām izmantošanas iespējām, ja tas tiek integrēts dažādos e-pakalpojumos.

Latvijas IKT balva "Platīna pele 2010" šogad tiek organizēta sadarbībā ar "Latvijas Valsts radio un televīzijas centru".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu