Sāks tirgot personīgos lidaparātus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Jaunzēlandiešu kompānija Martin Aircraft Company jau šogad tirdzniecībā laidīs iekārtu, kas ikvienam pietiekami drosmīgam cilvēkam ar pietiekami biezu maciņu ļaus pacelties gaisā.

Masīvā ierīce, kas būs pieejama jau šogad un maksās ap 75 tūkstošiem dolāru, ir apgādāta ar diviem rotoriem, kurus griež 2 litru 200 zirgspēku benzīna dzinējs. Ar pilnu benzīntvertni vienvietīgais lidaparāts spēj lidot apmēram pusstundu. Lidojuma maksimālais augstums ir 50 metri, bet horizontālais ātrums - līdz 90 kilometriem stundā, raksta Newsru.com.

Lēmums par ierīces laišanu sērijveida ražošanā ticis pieņemts pēc veiksmīga izmēģinājuma lidojuma. Tā laikā lidaparāts ar manekenu dzīva cilvēka vietā tika vadīts ar tālvadības raidītāju no zemes un gaisā noturējās vairāk nekā septiņas minūtes, brīžiem paceļoties pat 30 metru augstumā. Tas ir krietni labāks sasniegums, nekā 2008. gadā izdevās uzrādīt reaktīvajam lidaparātam, kas 2008. gadā spēja gaisā noturēties tikai 45 sekundes un pacēlās tikai 1,80 metru augstumā.

Martin Aircraft Company īpašnieks Glens Martins norāda, ka jau ir saņemti 2500 pasūtījumi no dažādām valstīm, tai skaitā no arābu šeihiem un amerikāņu miljonāriem. Tāpat ierīces izgudrotājs norādījis, ka Martin Jetpack nonāks ASV robežsardzes rīcībā, kas to lietos patrulēšanai grūti pieejamos apvidos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu