Atklāj brāķi mazcenas datora «Raspberry Pi» pirmajā partijā (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Lielbritānijā izstrādātā datora-mikroshēmas «Raspberry Pi», kura cena ir 13-19 lati, pirmā komerciālā partija saražota kā brāķis, ziņo informācijas tehnoloģu (IT) portāls «The Register».

«Raspberry Pi» mikroshēma ar vairākām komponentēm un iebūvētu «Linux» operētājsistēmu salikta ar nepareiziem tīkla savienotājiem, kas jāizmanto, lai mazo un lēto datoru pieslēgtu displejam, klaviatūrai un citām ierīcēm, raksta portāls. Ierīcēs ielikti «RJ45» standarta savienotāji bez iebūvētiem transformatoriem, kas pasargā «Raspberry Pi» no strāvas plūsmās pa tīkla kabeļiem.

Kā skaidro «The Register», iekārtu varēja izveidot tik mazu, jo aizsargierīces pret tīkla vadu strāvas svārstībām bija paredzēts iebūvēt savienotājos. Bez īpašiem savienotājiem pastāv iespēja «sadedzināt» mazformāta datoru.

Patlaban notiek darbs pie savienojumu nomaiņas un pārlodēšanas saražotajiem 10 000 eksemplāru.

Ierīces saražotas un tiek labotas Ķīnā un Taivānā. Tas nozīmē, ka lielais skaits pasūtījumu, kuru britu izstrādātāji saņēmuši, tiks piegādāts ar nokavēšanos.

«Raspberry Pi», kuru izstrādājis britu labdarības nodibinājums «Raspberry Pi Foundation», medijos tika uzņemts ar sajūsmu. Ierīci izstrādājuši britu inženieri, tostarp no Kembridžas universitātes datorzinātņu laboratorijas, izmantojot lētas un vienkāršas komponentes un vienu no bezmaksas «Linux» operētājsistēmas versijām. Datora izmērs ir 8,6 reiz 5,3 centimetri.

«Raspberry Pi» domāts kā mācību palīglīdzeklis skolu datorklasēm Lielbritānijā un citviet, kā arī kā rīks, ar ko darboties tehnoloģiju entuziastiem.

Interneta mediju aprakstos par mazā datora testa versijām teikts, ka tas esot pārsteidzoši veiktspējīgs, neskatoties uz skopo aprīkojumu. Rīks spējot uzturēt augstas izšķirtspējas (high definition/HD) video displejus un strādāt ar vairākām mācībām piemērotām programmēšanas valodām. Cietā diska atmiņas vietā «Raspberry Pi» izmanto tā saukto SD atmiņas karti, līdzīgu tām, kuras izmanto digitālās fotokamerās.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu