Microsoft aprīlī beigs atbalstu Windows XP (16)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pēc vairāk nekā 12 gadus ilgušas darbības ASV informācijas tehnoloģiju gigants «Microsoft» 8.aprīlī pārtrauks sniegt tehnisko atbalstu populārajai operētājsistēmai «Windows XP».

«Microsoft» pārstāvis Vācijā Olivers Girtlers norāda, ka kompānijas atbalsts klientiem, kas veic pēdējā brīža pāreju uz jaunāku operētājsistēmu, tiek nodrošināts pilnā apjomā.

Tomēr joprojām ir klienti, kas vēl nav veikuši šīs izmaiņas, piebilsts Girtlers.

Vācijā «Windows XP» tehniskā atbalsta pārtraukšana ietekmēs aptuveni 11% līdz 30% no apmēram 60 miljoniem uzņēmu izmantoto datoru.

«Mums bažas rada tas, ka liela daļa «Windows XP» datoru joprojām tiek izmantoti vidēja izmēra kompānijās,» vēsta Girtlers.

«Microsoft» norāda, ka uzņēmumos, kas nodarbina no pieciem līdz 250 cilvēkiem, pastāv bažas, ka pāreja uz modernāku operētājsistēmu varētu notikt pārāk vēlu. Problēma ir tā, ka tradicionālās antivīrusu programmas nespēj konstatēt vīrusu uzbrukumus.

Tomēr visvairāk «Windows XP» joprojām izmanto privātpersonas, nevis uzņēmumi. «Liela daļa klientu nemaz nezina, ka viņi joprojām lieto XP,» uzsver Girtlers.

«Windows XP» tirgū nonāca 2001.gadā un kā bāzes instalācija bija sastopama daļā datoru arī 2010.gadā. «Microsoft» norāda, ka neviena cita operētājsistēma tik ilgi nav pastāvējusi.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu