«Google» par 70 miljoniem dolāru pārvilina jauno finanšu direktori

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV interneta pārlūka kompānija «Google Inc.» samaksās vairāk nekā 70 miljonus ASV dolāru (64 miljonus eiro) savai jaunajai finanšu direktorei Rutai Poratai, lai viņa atstātu tādu pašu amatu Ņujorkas investīciju bankā «Morgan Stanley».

Porata, kas bijusi «Morgan Stanley» finanšu direktore no 2010.gada un tiek uzskatīta par vienu no ietekmīgākajām sievietēm Volstrītā, 26.maijā sāks darbu «Google».

Uzreiz pēc viņas ierašanās «Google» piešķirs viņai akcijas 25 miljonu dolāru (23 miljonu eiro) vērtībā, bet nākamgad - vēl vienu akciju paketi 40 miljonu dolāru (36,5 miljonu eiro) vērtībā.

«Google», kas ir ienesīgākā interneta kompānija, arī piešķirs Poratai piecus miljonus dolāru (4,6 miljonus eiro) kā prēmiju pie viņas sākotnējās gada algas, kuras apmērs būs 650 tūkstoši dolāru (594 tūkstoši eiro).

Porata tiek augstu vērtēta par to, ka palīdzējusi «Morgan Stanley» atkopties no finanšu krīzes sekām. Domājams, ka viņa ieviesīs lielāku finanšu disciplīnu kompānijā «Google», kurai ir tendence šķiest naudu par dažādiem projektiem, kam ir maza saistība ar tās galveno darbības jomu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu