Nokia izstrādājusi virtuālās realitātes kameru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nokia

Somu kompānija Nokia ir izstrādājusi virtuālās realitātes kameru Ozo, ar kuru varēs uzņemt filmas un televīzijas pārraides, kā arī veidot spēles ar pilnīgu klātbūtnes efektu. Ar Ozo uzfilmēto materiālu var aplūkot, izmantojot virtuālās realitātes brilles, kā arī augšupielādēt tīmekļa vietnē YouTube.

Ozo ir kā futbola bumbas izmēra lode. Uz tās ir izvietotas astoņas kameras un astoņi atsevišķi mikrofoni, ar kuru palīdzību iespējams filmēt un arī reālā laikā skatīties 360 grādu panorāmas, atsaucoties uz BBC, vēsta Newsru.com.

Svarīgi, ka pēc ierakstīšanas materiālu nav nepieciešams apstrādāt, jo to var aplūkot uzreiz notikuma filmēšanas vietā. Tā ir viena no būtiskākajām atšķirībām starp Ozo darbības principu un līdzšinējām panorāmas attēlu veidošanas metodēm - vairāku kameru safilmēto materiālu «sašujot» vienā filmā, lai to varētu aplūkot ar virtuālās realitātes brillēm, piemēram, Oculus Rift.

Nokia Ozo ir iespējams fiksēt uz statīva, un tajā ir iestrādātas vairākas standartizētas perifērās aparatūras pieslēgligzdas. Īpatnējo produktu Nokia radījuši, galvenokārt domājot par profesionāla satura veidotājiem.

«Mūsuprāt, virtuālā realitāte drīzumā ievērojami bagātinās cilvēku mijiedarbību ar informāciju, izklaidēm, ziņām un vienam ar otru. Ar Ozo mēs plānojam kļūt par nozīmīgu šīs revolūcijas daļu,» teikts Nokia paziņojumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu