Telefons viedeospēlēm, TV kā siena un citas ievērības cienīgas viedierīces

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET kolāža

Jāatzīst, izmēram ir nozīme. Viedierīču pasaulē tas nozīmē lielākas, vieglākas, plānākas un, protams, arī «gudrākas» lietas, kas uzlabo mūsu ikdienu. Iespējams, arī tādā veidā, kā līdz šim nemaz neesam domājuši. Mobilo sakaru operatora BITE eksperti ir apkopojuši informāciju par pārsteidzošām un vērtīgām viedierīcēm, kas guvušas tehnoloģiju entuziastu ievērību.

Materiāls tapis sadarbībā ar mobilo sakaru operatoru BITE

«Razer Phone» - viedtālrunis videospēļu un seriālu cienītājiem

«Razer Phone» ekrāns jau iepriekš pievērsa ekspertu uzmanību ar melno toņu dziļumu. Izrādās, šis telefons izstrādāts, lai «Netflix» fani varētu baudīt savas iecienītos seriālus, šovus un filmas HDR (High Dynamic Range) kvalitātē. Ražotājs apgalvo, ka «Razer Phone» ir pirmā ar šo tehnoloģiju aprīkotā viedierīce.

Jāpiebilst, ka šis viedtālrunis ir «Dolby» sertificēta ierīce. Tajā iebūvētie «Dolby 5.1» skaļruņi nodrošina īpaši jaudīgu un dziļu zemās frekvences skaņu, sniedzot nepārspējamu filmu un TV šovu baudījumu.

Dizaina ziņā «Razer Phone» drīzāk atgādina mazu klēpjdatoru, nevis lielu viedtālruni, jo tā 5,7 collu LCD ekrāns nodrošina neticami skaidru grafisko attēlu. To novērtēs ne vien dažādu raidījumu, bet arī datorspēļu cienītāji!

«Samsung The Wall» – milzu televizors

Tas ir pasaulē pirmais modulārais televizors, kas saliekams kopā no vairākiem mazākiem paneļiem. «The Wall» maksimālais diagonāles izmērs ir 146 collas (370 cm), bet ar paneļu palīdzību to iespējams veidot arī mazākos izmēros, pielāgojot klienta vēlmēm.

Milzīgā ekrāna ražošanā izmantota microLED tehnoloģija, kas nodrošina neticamu spilgtumu, krāsu gammu, dziļumu un melnos toņus. Pēc ekspertu domām, tā varētu būt lieliska alternatīva OLED ekrāniem, ko attīsta Dienvidkorejas milža sīvākais konkurents LG.

«Samsung The Wall» diodes ir vien dažus mikrometrus (milimetra tūkstošās daļas) lielas. Tās esot mazākas nekā citiem līdzīgiem ekrāniem, tādēļ nodrošina labāku kontrastu, reakcijas laiku un energoefektivitāti.

Jaunais «Samsung» televizors pārdošanā nonāks jau pavisam drīz – šā gada augustā.

«Volocopter» – «zaļā» lidošanas mašīna

Vācijas jaunuzņēmuma «Volocopter» radītais autonomais divu pasažieru drons, kuru darbina akumulatori, bez papildu uzlādes var nolidot 27 minūtes vai aptuveni 27 km. Lidaparāts, kas daļēji ir arī helikopters, ir vienkārši vadāms, kluss un nerada CO2 izmešus. Pilna akumulatora uzlāde ilgst aptuveni divas stundas, ātrajā režīmā – 40 minūtes.

Tehnoloģiju eksperti lēš, ka «Volocopter» varētu palielināt mobilitāti lielpilsētās, tādēļ tā ražotāji pavisam nesen prezentēja arī gaisa taksometru infrastruktūru, kuru cer attīstīt tuvāko desmit gadu laikā.

«Acer Swift 7» – plānākais klēpjdators pasaulē

Taivānas elektronikas milža «Acer» klēpjdators «Swift 7» ir tikai 8,98 mm biezs. Runā, ka patlaban tā varētu būt visplānākā šāda veida ierīce pasaulē. Iepriekš plānākā klēpjdatora gods tika «Swift 7» pirmās paaudzes klēpjdatoram, kura biezums ir 9,98 mm.

Lai maksimāli samazinātu klēpjdatora biezumu, ražotājs ierīces skārienpaliktnim noņēmis klikšķināšanas pogas: lai imitētu kreiso taustiņu, jāveic dubultklikšķis ar vienu pirkstu, bet lai imitētu labo taustiņu – dubultklikšķis ar diviem pirkstiem. Taču papildu drošībai un ātrākai lietotāja autentifikācijai šajā paliktnī ir iebūvēts pirkstu nospiedumu sensors.

Jaunajam «Swift 7» modelim raksturīgs 14 collu ekrāns. Šo datoru darbina Intel Core i7 procesors, bet tā akumulatora darbības laiks pārsniedz deviņas stundas.

«Garmin Forerunner 645 Music» – viedpulkstenis ērtākai sportošanai

Līdzīgi kā citos viedpulksteņos, arī kompaktajā un modernajā «Garmin Forerunner GPS» iebūvēts tehnoloģisks risinājums, kas ļauj aprēķināt sporta metrikas (skriešanas laiks, distance, ātrums, temps, soļa garums, u.c.), un GPS funkcija. Tam paredzēta arī īpaša mobilā aplikācija sporta metrikas lielumu reģistrēšanai. Taču šā pulksteņa lielākā priekšrocība ir iespēja uzglabāt un ar «Bluetooth» austiņu palīdzību atskaņot līdz pat 500 dziesmām.

Piemēram, «Deezer Premium+» lietotāji var lejupielādēt savas iecienītās mūzikas failus vai pārsūtīt tos no datora tieši uz pulksteni. Savienojot viedierīci ar «Bluetooth» austiņām, var klausīties mūziku, neizmantojot viedtālruni.

Tāpat «Garmin Forerunner 645 Music» iebūvēta jaunā «Garmin Pay Ready» bezkontakta maksājumu sistēma, kas ļauj samaksāt par pirkumiem ar pulksteni (to varēs izdarīt, ja maksājumu termināls ir aprīkots ar NFC funkciju). Tādējādi sportistiem un sporta entuziastiem vairs nav jālauza galva par to, kur likt viedtālruni sportisko aktivitāšu laikā, lai būtu ērti kustēties. To var droši atstāt mājās, jo viss nepieciešamais – sporta «asistents», kvalitatīva mūzika ritma uzturēšanai un pat nauda (kaut arī virtuāla) – tagad ietilpst pulkstenī.

«Pixel Buds» – bezvadu austiņas ērtākai saziņai svešvalodās

Iedomājies – tu iepazīsties ar ļoti interesantu cilvēku no Grieķijas vai Indonēzijas. Viņa dzimtā valoda tev ir kā Morzes ābece, bet sarunas biedra angļu valodas zināšanas ir ļoti vājas. Izmantojot šīs austiņas, jūs varēsiet runāt katrs savā valodā un saprast viens otru, jo tās reāllaikā spēj nodrošināt tekstu tulkošanu 40 pasaules valodās, tostarp latviešu.

«Pixel Buds» austiņas ir aprīkotas ar mikrofonu un skārienjutīgu virsmu, kas ļauj atbildēt uz mobilā telefona zvaniem, kontrolēt skaņu un aktivizēt tajās iebūvēto «Google Assistant» digitālo balss asistentu. Lai sarunātos ar nupat satiktu ārzemnieku, nepieciešams vien pieskarties «Pixel Buds» skārienjutīgajai virsmai un sākt sarunu savā dzimtajā valodā. Balss asistents, izmantojot ar austiņām savienotās viedierīces skaļruni, šo frāzi pārtulkos sarunas biedram saprotamā valodā.

Kaut arī ražotājs apgalvo, ka austiņas ir savietojamas tikai ar «Android» ierīcēm, baumo, ka tās var savienot arī ar «iBook». Tiesa, šajā gadījumā var nedarboties visas austiņu funkcijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu