Japānis uz Marsa ieraudzījis kosmosa ķirzaku (53)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Ārpuszemes dzīvības formu meklēšanas entuziasti, kuri cītīgi un rūpīgi pētījuši Marsa izpētes robota Curiosity uzņemtos fotoattēlus, sabiedrībai piedāvā kārtējo šokējošo atradumu. Viņi ir pārliecināti, ka uz Marsa ir dzīvība un to apliecina vienā NASA attēlā ieraudzīta kosmosa ķirzaka.

Ķirzaku NASA interneta vietnē ievietotā attēlā ieraudzījis kāds japānis. Viņš norāda, ka dzīvnieks atgādina mazu grauzēju vai rāpuli ar četrām kājām un asti. Galu galā japānis nosliecies par labu ķirzakai un tā aprakstīta kosmoloģijai un dažādām nezināmas izcelsmes parādībām veltītā vietnē UFO Sightings Daily, raksta Newsru.com.

Krievu informācijas vietne atzīmē, ka šis nav pirmais dzīvais radījums, kurš it kā pamanīts Curiosity tuvumā, – iepriekš vērīgas acis uz Marsa ieraudzījušas vāveri.

Vietnes saimnieks Skots Varings ironiski jautā: «Ja uz šīs planētas ir ūdens rezerves, tad kādēļ gan lai tur nebūtu dzīvnieku?»

Tikmēr blogeru vidū ir sākušās aktīvas diskusijas par atklājumu. Viņu vidū pat atradušies tādi, kuri tur aizdomās NASA par Zemes dzīvnieku kontrabandu uz Marsa, lai tos ik pa laikam palaistu brīvībā bioloģisku eksperimentu veikšanas nolūkā. Vairums gan turas pie viedokļa, ka kosmiskā ķirzaka ir nekas cits kā zemē gulošs nedzīvs akmens.

Kā zināms, Curiosity uz Marsa atrodas kopš pagājušā gada augusta un robota galvenais uzdevums ir noskaidrot, vai kaimiņplanēta jebkad ir bijusi piemērota dzīvības eksistēšanai un vai uz tās ir ūdens.

Komentāri (53)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu