Trīs kosmonauti no SKS ar Krievijas kosmosa kuģi atgriežas uz Zemes (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kazahstānā ceturtdienas rītā veiksmīgi nolaidās Krievijas kosmosa kuģis «Sojuz ТМА-12М», atvedot no Starptautiskās kosmosa stacijas (SKS) uz Zemi Krievijas kosmonautus Aleksandru Skvorcovu un Oļegu Artemjevu un ASV astronautu Stīvenu Svonsonu, paziņoja Lidojumu vadības centrs Piemaskavas pilsētā Koroļovā.

Skvorcovs, Artemjevs un Svonsons bija pavadījuši SKS piecarpus mēnešus. Pirms jaunu SKS apkalpes locekļu ierašanās tur turpina strādāt Krievijas kosmonauts Maksims Surajevs, ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) astronauts Rīds Vaizmens un Eiropas Kosmosa aģentūras astronauts Aleksandrs Gersts no Vācijas.

Ir gaidāms, ka nākamā ekspedīcija ar jauniem apkalpes locekļiem ieradīsies SKS 26.septembrī. Jaunajā apkalpē būs Krievijas kosmonauti Aleksandrs Samokutjajevs un Jeļena Serova un amerikāņu astronauts Barijs Vilmors.

Serova būs ceturtā Krievijas sieviete, kas devusies kosmosā, un pirmā gandrīz 20 gadu laikā.

Kapsulas nosēšanās vieta
Kapsulas nosēšanās vieta Foto: AP/ScanPix
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu