Sākusies LU Botāniskā dārza žoga rekonstrukcijas pirmā kārta (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Sākusies Latvijas Universitātes (LU) Botāniskā dārza žoga rekonstrukcijas pirmā kārta, pavēstīja LU Preses centrs. Žoga rekonstrukcija ir viens no vairākiem plašajiem atjaunošanas darbiem, kuri tiek veikti, gatavojoties LU Botāniskā dārza simtgadei 2022.gadā.

Botāniskā dārza žoga rekonstrukcijas pirmajā kārtā plānots atjaunot žogu gar Slokas, Kandavas un daļēji Dzirciema ielu, ietverot apmeklētāju ieeju. Pašreizējais koka žogs tiks nomainīts ar metāla žogu 730 metru garumā. Projekts būtiski uzlabos arī kopējo pilsētvides kvalitāti, jo gar atjaunojamo žoga posmu rit satiksmes plūsma. Žoga nomaiņu plānots pabeigt līdz 31.decembrim. Projektu atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds.

Pērn 23.maijā mecenāti Boriss un Ināra Teterevi un LU rektors profesors Mārcis Auziņš parakstīja nodomu protokolu par sadarbību un atbalstu projektiem LU Botāniskā dārza attīstībai, kultūras mantojuma saglabāšanai un Eiropas humānās tradīcijās balstītu zināšanu un prasmju izplatīšanai. Pirmo līgumu par Botāniskā dārza atjaunošanu puses parakstīja pagājušā gada augustā. Mecenāti atvēlēja 213 430 eiro (150 tūkstošu latu) līdzfinansējumu atjaunošanas darbiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu