Amerikā avarē 1944.gada bumbvedējs; pasažieri izglābjas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV netālu no Čikāgas Ilinoisas štatā avarējis 1944.gada ražots bumbvedējs. Tajā atradušies septiņi cilvēki, tomēr tiem brīnumainā kārtā izdevies tikt cauri sveikā, vēsta newsru.com. Bumbvedējs pēc nogāšanās gandrīz pilnībā sadedzis.

Jau īsi pēc bumbvedēja pacelšanās pilots ziņoja par piedūmojumu lidmašīnā. 20 minūtes pēc pacelšanās antīkais lidaparāts avarēja.

"Pilots centās nokļūt lidostā, taču tas beidzās neveiksmīgi, un lidmašīna tika nosēdināta kukurūzas laukā," ziņo atbildīgie. Pēc smagās nosēšanās lidmašīnā esošajiem septiņiem cilvēkiem no degošā lidaparāta veiksmīgi izdevās izkļūt.

"Boeing B-17" bumbvedējs, lai gan ražots ilgu laiku atpakaļ, savulaik savas varenības dēļ tika dēvēts par "lidojošo cietoksni". Šis lidaparāts bija pirmais pilnībā metāliskais četrmotoru bumbvedējs, kas tika ieviests sērijveida ražošanā. Tas tika projektēts 1934.gadā uzbrukumiem jūras flotei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu