Interpols: ienākumi no krāpšanās derībās tikpat lieli kā Coca Cola (7)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Organizētās noziedzības ienākumi no derību krāpšanas organizēšanas sportā ir tikpat lieli kā atpazīstamajam uzņēmumam «Coca Cola», uzskata starptautiskās policijas organizācijas Interpols ģenerālsekretārs Ronalds Noubls.

Interpola speciālisti kopā ar Starptautiskās futbola federāciju asociācijas (FIFA) un Eiropas futbola asociāciju savienības (UEFA) amatpersonām Romā piedalās divu dienu konferencē, kurā izskata derību krāpšanas ietekmi sportā un spriež par iespējamo pretdarbību.

Noubls ceturtdien teica, ka nelegālā derību industrija ik gadu iegūst simtiem miljardu eiro. «Pēc aptuveniem aprēķiniem, [nelegālo] bukmeikeru ieņēmumi ir tikpat lieli kā «Coca Cola» kompānijai,» viņš uzsvēra.

FIFA ģenerālsekretārs Džeroms Valke pauda pārliecību, ka uzlabot situāciju futbolā var tikai no pašiem pamatiem, sākot ar bērnu un jauniešu izglītošanu.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu