Spānija jūlijā reģistrē rekordlielu ārvalstu tūristu skaitu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Angelos Tzortzinis / AFP

Spāniju jūlijā apmeklējis rekordliels ārvalstu tūristu skaits, kas rada cerības par ievērojamu ekonomikas stimulu, ko Spānijai varētu sniegt vasaras tūrisma sezona.

Ārvalstu tūristu skaits jūlijā sasniedza līdz šim nepieredzētu lielumu - 8,3 miljonus, kas ir par 5,9% vairāk nekā šajā mēnesī pirms gada, piektdien informēja Spānijas Tūrisma ministrija.

«Ja tendence turpināsies, domāju, ka mums būs arī labs augusts,» intervijā radiostacijai «Cope» sacīja rūpniecības ministrs Hosē Manuels Sorija.

Tūrisms ir būtisks Spānijas ekonomikai, kas lēnām atkopjas pēc smagās krīzes. Tūrisma sektors veido 11% no ekonomikas aktivitātes Spānijā.

Spānija, kas ir pasaulē tūristu trešais iecienītākais galamērķis aiz ASV un Francijas, pakāpeniski kāpina ekonomikas izaugsmes tempu, kopš 2013.gada vidū pārvarēja recesiju, tomēr joprojām cieš no augstā bezdarba, kura līmenis svārstās ap 24%.

Visvairāk tūristu Spānijā jūlijā ieradās no Lielbritānijas, kam sekoja Francijas un Vācijas tūristi, informēja Spānijas valdība.

Pieauga arī ceļotāju tēriņi Spānijā. Šā gada pirmajā pusē ārvalstu tūristi Spānijā iztērēja 26,35 miljardus eiro, kas bija par 7,8% vairāk nekā pagājušā gada janvārī-jūnijā, informēja Spānijas Tūrisma ministrija.

Arī Grieķija, kas pārdzīvoja ļoti smagu krīzi, šogad reģistrē rekordlielu tūrisma aktivitāti, iegūstot no tā, ka samazinās tūrisma galamērķu Ziemeļamerikā popularitāte.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu