Francijā aizdomās par terorakta plānošanu aizturēti Krievijas pilsoņi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas varas iestādes aizdomās par uzbrukuma plānošanu aizturējušas piecus Krievijas pilsoņus, ziņo «Europe 1».

Policija veikusi arī kratīšanu, kuras laikā atrasti ar plānoto uzbrukumu saistīti izejmateriāli. Tomēr policija neatklāj, par kādiem izejmateriāliem ir runa.

Visi pieci aizdomās turētie esot čečenu izcelsmes. Viņu arests veikts aptuveni 70 kilometrus no Monpeljē attālajā Bezjē.

Saskaņā ar aģentūras lenta.ru rīcībā esošo informāciju, aresti veikti pirmdienas, 19. janvāra, vakarā.

Savukārt izdevums «Midi Libre» vēsta, ka arestētajiem atsavinātas sprāgstvielas, kuras atrastas netālu no Sokljēras stadiona.

Telekanāls BFMTV informē, ka aizturētiE ir vecumā no 24 līdz 37 gadiem, un pagaidām neesot zināms, vai terorakti plānoti Francijā vai aiz tās robežām kādā citā valstī.

Jau ziņots, ka janvāra sākumā Franciju satricināja vairāki terorakti, kuru laikā dzīvību zaudēja 17 cilvēki. 9.janvārī uzbrucējs košera lielveikalā Parīzē sagrāba 20 ķīlniekus un četrus no viņiem nogalināja. Viņš pieprasīja, lai policija izbeidz brāļu Saida un Šerifa Kuaši vajāšanu, kuri 7.janvārī sarīkoja asiņaino slaktiņu «Charlie Hebdo» redakcijā. It kā atriebjoties par pravieša Muhameda kariķēšanu, brāļi redakcijā nošāva 12 cilvēkus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu