ASV par narkotiku kontrabandu nosaka sankcijas pret Venecuēlas viceprezidentu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV pirmdien pasludinājušas Venecuēlas viceprezidentu Tereku el Aisami par nozīmīgu narkotiku kontrabandistu, nosakot pret viņu sankcijas.

ASV Finanšu ministrija apsūdzēja el Aisami, kurš tiek uzskatīts par Venecuēlas prezidenta Nikolasa Maduro iespējamo pēcteci, par plaša mēroga narkotiku sūtījumu no Venecuēlas uz Meksiku un ASV aizsardzību un pārraudzīšanu, kad viņš iepriekš ieņēma Venecuēlas iekšlietu ministra un Aragvas štata gubernatora amatus.

Politiķis esot saņēmis naudu no Venecuēlas narkobarona Valida Makleda Garsijas, lai aizsargātu viņa narkotiku sūtījumus, un koordinējis tos ar Meksikas ietekmīgo narkokarteli «Zetas», informēja ASV Finanšu ministrija.

Ministrija uzsvēra, ka sankciju noteikšana pret el Aisami ietilpst vairāku gadu ilgā izmeklēšanā un tai nav saistības ar šā politiķa neseno paaugstināšanu.

Nav zināms, vai ASV vēlēsies panākt viņa aizturēšanu un izdošanu.

El Aisami par Venecuēlas viceprezidentu kļuva 4.janvārī.

Viņš no 2012.gada decembra līdz iecelšanai par viceprezidentu bija Aragvas štata gubernators. Iepriekšējā prezidenta Ugo Čavesa laikā viņš bija ieņēmis iekšlietu un tieslietu ministra amatu.

El Aisami, kuram senčos ir sīrieši un libānieši, ir Venecuēlā valdošās Vienotās sociālistu partijas augsta ranga biedrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu