Tramps pauž atbalstu likumprojektam par imigrācijas ierobežošanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evan Vucci / TT NYHETSBYRÅN

ASV prezidents Donalds Tramps paudis atbalstu republikāņu ierosinātai imigrācijas reformai, kas solās tuvāko desmit gadu laikā uz pusi samazināt likumīgo imigrantu skaitu, vēsta aģentūra «Reuters». Tā paredz ieviest punktu sistēmu un veicināt augsti kvalificētu darbinieku piesaisti.

Līdzīga punktu sistēma darbojas Kanādā un Austrālijā. «Šis uz konkurenci balstītais pieteikšanās process dos priekšroku pretendentiem, kuri runā angļu valodā, kuri finansiāli nodrošina sevi un savu ģimeni un kuru prasmes sniedz labumu mūsu ekonomikai,» norādīja Tramps.

Likumprojekta autori ir republikāņu senatori Toms Kotons no Arkanzasas un Deivids Perdū no Džordžijas štata. Kotons žurnālistiem sacīja, ka trīs vai četras reizes ticies ar Trampu, lai apspriestu iecerēto reformu.

Likumprojektam vēl jāgūst ASV Kongresa apstiprinājums. Vienprātības gan nav pat republikāņu partijā. Piemēram, Dienvidkarolīnas senators Lindsijs Greiems norādījis, ka divi svarīgākie ekonomiskie sektori viņa štatā – lauksaimniecība un tūrisms – atkarīgi no imigrantu darba.

Imigrācijas ierobežošana bija viens no Trampa skaļākajiem priekšvēlēšanu solījumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu