Sīrijas valdības kontrolētā teritorija divu mēnešu laikā palielinājusies divarpus reizes

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Sīrijas prezidenta Bašara al Asada valdībai divu mēnešu laikā izdevies divarpus reizes palielināt tās kontrolēto teritoriju, svētdien paziņojis Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu.

«Pēdējo divu mēnešu laikā Damaskas kontrolētā teritorija palielinājusies divarpus reizes,» viņš pavēstīja intervijā Krievijas telekanālam «Rossija 24».

Sīrijas valdības spēki ar Irānas atbalstīto kaujinieku un Krievijas gaisa spēku palīdzību no teroristu grupējuma «Islāma valsts» šā gada laikā atguvuši lielāko daļu Homsas provinces, kas atrodas valsts centrālajā daļā. Lielāko provinces daļu klāj tuksnesis. Tajā atrodas vairākas energoresursu, kā arī fosfāta ieguves vietas.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 320 000 cilvēku.

Kopš kara sākuma panāktas vairākas vienošanās par uguns pārtraukšanu, bet tās visas spējušas noturēties pavisam neilgu laiku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu