Telekanāls: Teroristi plānojuši atentātu pret Terēzu Meju

LETA/DPA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas drošības dienesti novērsuši islāmistu plānu nogalināt premjerministri Terēzu Meju, uzbrūkot viņas rezidencei Dauningstrītā, telekanālam «Sky News» pavēstījuši avoti.

Lielbritānijas iekšējās izlūkošanas dienesta MI5 vadītājs Endrjū Pārkers otrdien par izjaukto plānu informējis valdības ministrus, kas liecina par to nopietnību, ziņo «Sky News».

«Būtībā tas bija islāma ekstrēmistu pašnāvnieku plāns pret Dauningstrītu. Policija uzskata, ka bija plānots Dauningstrītā uzspridzināt paštaisītu spridzekli un tad radītajā haosā uzbrukt un nogalināt Meju,» pavēstīja avoti. «To pēdējās nedēļas izmeklēja Skotlendjards, Mi5 un Vestmidlendas policija. Tas beidzās pagājušajā nedēļā ar divu vīriešu arestu, kuri apsūdzēti par teroraktu gatavošanu.»

Trešdien par apsūdzībām terorismā tiesas priekšā stāsies 20 gadus vecais Nāimurs Zakarija Rahmans no Londonas ziemeļiem un 21 gadu vecais Mohameds Akibs Imrans no Birmingemas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu