Sausais laiks ugunsdzēsējiem sarūpējis daudz vairāk darba

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Iepriekšējās nedēļās Latvijā valdījušais sausais laiks ugunsdzēsējiem sarūpējis daudz vairāk darba nekā ierasts, atzina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji kopumā saņēmuši 89 izsaukumus, tostarp 55 gadījumos devušies dzēst ugunsgrēkus, kuros cilvēki necieta. Izsaukumu skaits esot aptuveni divreiz lielāks, nekā parasti tiek saņemts diennakts laikā.

Lielākā daļa izsaukumu bijuši saistīti tieši ar sausuma radītajām sekām - deguši nokulti labības lauki, meži, jaunaudzes u.tml. Meža ugunsgrēkus pamatā dzēš Valsts meža dienesta ugunsdzēsēji, bet vakar 12 gadījumos viņiem palīgā devušies arī VUGD ugunsdzēsēji.

Trijos gadījumos liesmas bijušas tik spēcīgas, ka līdz tumsai tās nav izdevies nodzēst un dzēšanas un likvidēšanas darbi turpināsies šodien. Šādas ugunsnelaimes bijušas mežos pie TEC2, Dreiliņos pie «Rimi» noliktavām un Ropažu pusē, kur dzēšanā iesaistīts armijas helikopters.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu