Acīgi kaimiņi novērš zādzību no dzīvokļa

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Vakar, 22. martā, pa dienu Pārdaugavas apkaimes Voleru daudzdzīvokļa nama iedzīvotāji pie kaimiņu dzīvokļa durvīm pamanīja svešu vīrieti, kurš gar durvju slēdzeni rosījās ar skrūvgriezi. Vērīgajiem iedzīvotājiem radās pamatotas aizdomas, ka svešinieks ir zaglis, tāpēc viņi par notiekošo ziņoja Valsts policijai.

Ļaundaris bija pamanījis, ka iedzīvotāji viņu ir ievērojuši, tāpēc viņš devās prom, iesākto neturpinot. Kad notikuma vietā ieradās Rīgas Kurzemes iecirkņa dežurējošie policisti, viņš vairs neatradās kāpņu telpā. Noskaidrojuši iespējamā noziedznieka pazīmes, policisti ar automašīnu devās viņu meklēt tuvākajā apkārtnē. Likumsargi aizdomās turēto vīrieti sastapa netālu esošajā sabiedriskā transporta pieturā, kur viņš tika aizturēts.

Aizdomās turētais ir dzimis 1993. gadā un jau iepriekš sodīts par mantiskiem noziegumiem.

Ņemot vērā, ka vīrietis ar skrūvgriezi bija sabojājis durvju slēdzeni, pret viņu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185. panta pirmās daļas – par svešas mantas tīšu bojāšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Aizdomās turētajam piemērots drošības līdzeklis policijas uzraudzība.

Likumsargi izsaka pateicību iedzīvotājiem, kuri ziņoja policijai par aizdomīgo vīrieti, tādā veidā novēršot smagāku noziegumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu