Nesaņemtās pensijas varētu izmaksāt vairāku gadu laikā (124)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ja Satversmes tiesa (ST) pensiju samazināšanu šodien atzīs par nepamatotu, iespējams, pensionāriem vajadzēs solidarizēties ar pārējo Latvijas sabiedrību un pensiju, ko viņi vairākus mēnešus nesaņēma, varētu izmaksāt vairāku gadu garumā.

Ekonomikas doktors Edgars Voļskis, kurš pētījis pensiju sistēmas, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja: „Runājot par spriedumu, šeit noteikti būtu jāmeklē arī kompromiss, ja runājam par solidaritāti.”

Viņš norādīja, ka izskanējusī summa, kas valstij būtu jāatmaksā pensionāriem, - aptuveni 100 miljoni latu – ir „ļoti smaga nasta valsts budžetam” un tādēļ iespējams kompromiss. Tas nozīmētu - pensionāri un valdība solidāri vienojas, ka šo summu izmaksātu viena, divu gadu laikā.

Vienlaikus speciālists pauda viedokli, ka šodienas ST spriedumam būtu jābūt labvēlīgam pensionāriem. „Principā spriedumam būtu jābūt par labu pensionāriem, jo lēmums par pensiju samazināšanu (..) bija pretrunā pašiem pensiju sistēmas principiem.”

Portāls TVNET jau vēstīja par partijas "Jaunais laiks" paziņojumu, ka pozitīva ST sprieduma gadījumā valdība pensionāriem nodrošinās ieturēto pensiju izmaksu. Labklājības ministrs izteicies, ka summa esot ap 100 miljoniem latu.

Komentāri (124)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu