"Vienotība" gatava Zatleru aicināt savās rindās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Partiju apvienības "Vienotība" ārkārtas valdes sēdē šovakar atkārtoti pausts atbalsts Valda Zatlera kandidatūrai gaidāmajās Valsts prezidenta vēlēšanās. Ja līdzšinējais Valsts prezidents Valdis Zatlers netiks pārvēlēts un turpinās politisko darbību, partiju apvienības "Vienotība" aicinās viņu pievienoties, šovakar žurnālistiem sacīja apvienības priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Pēc viņas teiktā, šodien izskanējusi informācija, ka Zatlers varētu iesaistīties politikā. Ja tā notiks, viņš tikšot aicināts pievienoties "Vienotībai", jo līdz šim ar saviem lēmumiem Zatlers esot šo politisko spēku atbalstījis un arī "Vienotība" viņam paudusi atbalstu.

Kā ziņots, sociologs un SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš iepriekš norādījis, ka sabiedrībā joprojām ir gaidas pēc jaunā, un, ja Zatlers nolems veidot partiju, tā gaidāmajās Saeimas vēlēšanās varētu gūt salīdzinoši lielus panākumus.

Vēlētāju aptaujas un tendences, kas bija līdz Zatlera paziņojumam, rādīja, ka "Saskaņas centrs" ir relatīvi ļoti stiprs ar pieaugošu potenciālu, arī Zaļo un zemnieku savienība bija stipra, "Vienotība" bija uz lejupejošas līknes, Tautas partijas un Latvijas Pirmās partijas popularitāte bija itin zema, un viņiem būtu problēmas pārvarēt 5% barjeru, bet nacionālās apvienība situācija bija relatīvi stabila.

"Tomēr šīs tendences bija līdz vakar vakaram un lielais nezināmais ir, kā rīkosies Zatlers. Ja viņš izšķiras rīkot jaunu politisko spēku un to īsteno, situācija vēlēšanās var izskatīties krietni atšķirīga no tā sadalījuma, kas ir patlaban," sacīja sociologs.

Viņš norāda, ka sabiedrība joprojām ir vīlusies un ir gaidas uz kaut ko "svaigu". Tāpēc noteicošais būs Zatlers, ja viņš veidos partiju, tā varētu iegūt itin daudz vietas parlamentā un radīt problēmas visiem citiem politiskajiem spēkiem. Protams, tā ir tikai zīlēšana, jo, ja Zatleru pārvēlēs, šis jautājums atcelsies, bet ja viņu nepārvēl - jautājums, ko viņš dara tālāk, sacīja Kaktiņš.

Pēc sociologa domām, šī Zatleram bijusi ļoti nopietna izšķiršanās, un viņš nedomā, ka tas noticis spontāni un tam nekas nesekos. "Turpmāk ar viņu būs ļoti nopietni jārēķinās," prognozēja sociologs.

Jau ziņojām, ka, pamatojies uz Satversmes 48.pantu, Zatlers 28.maijā rosināja atlaist Saeimu, tā Zatlers paziņoja savā uzrunā tautai Latvijas televīzijā.

Savā runā Zatlers akcentēja, ka 26.maija Saeimas balsojums, kas nedeva atļauju Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam veikt kratīšanu Saeimas deputāta Aināra Šlesera (PLL) dzīvesvietā, ''ir kā sirēna, kas brīdina par nopietnu konfliktu starp likumdevēju un tiesisko varu''. Saeima savā balsojumā izrādīja necieņu pret tiesu varu, uzsvēra Zatlers, un tā nav pirmā reize - 9.Saeima neapstiprināja amatā ģenerālprokuroru, kuru virzīja tiesu varas augstākā amatpersona.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu