Cimdars turpinās vadīt CVK (42)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Saeima šodien atklātā balsojumā par Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēja Arni Cimdaru, kurš vada CVK no 1997.gada. Par Cimdaru priekšsēdētāja amatā nobalsoja 77 deputāti, pret - viens, atturējās trīs.

Amatā jau sesto reizi

Pēc ievēlēšanas Cimdars žurnālistiem pastāstīja, ka šajā amatā tiekot ievēlēts jau sesto reizi. CVK vadītāja amatā viņš pavadījis jau gandrīz 15 gadus, un katrs no tiem bijis savādāks, ar citiem izaicinājumiem.

Cimdars ir dzimis 1962.gada 8.jūnijā Jelgavā un 1985.gadā absolvējis Latvijas Lauksaimniecības akadēmijas Lauksaimniecības celtniecības fakultāti.

Cimdars ir bijis Lauksaimniecības akadēmijas administratīvi saimnieciskās daļas galvenais enerģētiķis, Jelgavas pilsētas deputātu padomes Dzīvokļu un nekustamā īpašuma uzskaites nodaļas vadītājs, Privatizācijas komisijas loceklis, 6.Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas konsultants. Cimdars savulaik bija Demokrātiskās partijas «Saimnieks» biedrs.

1997.gadā viņš sāka pildīt Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja pienākumus.

Vienīgais izvirzītais kandidāts

Taujāts par to, vai viņš bijis drošs par atkārtotu ievēlēšanu amatā, Cimdars atzina, ka liela pamata par to šaubīties neesot bijis, jo viņš bijis vienīgais izvirzītais kandidāts. Savukārt uz jautājumu, vai viņš būtu gatavs kandidēt arī nākamajā reizē, Cimdars norādīja, ka tas būšot atkarīgs no dažādiem faktoriem.

Es pie krēsla neturos, jo var nogurt rokas.

«Bet rokas vajadzīgas strādāšanai,» piebilda CVK priekšsēdētājs.

Cimdars norādīja, ka tuvākajā laikā galvenie izaicinājumi būs saistīti ar iecerēto vēlētāju reģistra ieviešanu Saeimas vēlēšanās, kā arī elektroniskās balsošanas ieviešanu. «Cik no mums būs atkarīgs, tiks izdarīsim,» solīja CVK vadītājs.

CVK priekšsēdētājs uzsvēra, ka ir svarīgi, lai jau tagad, kamēr tiek apspriesta elektroniskās balsošanas koncepcija, cilvēki saprastu, par ko tiek runāts.

Runājot par izteikto ideju, ka CVK vajadzētu vērtēt iesniegtos likumprojektus, Cimdars atzina, ka tas esot «smags aspekts». Viņš cerot, ka šim CVK sastāvam nebūšot tāda uzdevuma kā vērtēt vēlētāju iesniegtos likumprojektus.

Jaunais CVK sastāvs esot cerīgs

Lūgts paust viedokli par jauno CVK sastāvu, Cimdars norādīja, ka uz to skatoties cerīgi. Klāt esot nākuši vairāki juristi un jaunais CVK sastāvs varētu būt spēcīgāks nekā jebkad iepriekš, pieļāva CVK priekšsēdētājs.

Kā ziņots, Cimdara kandidatūru solīja atbalstīt visas Saeimas frakcijas. Pirms ievēlēšanas gan

izskanēja viedokļi, ka viņš esot savā amatā «aizsēdējies»,

tomēr nekādi būtiski iebildumi netika pausti.

CVK sastāvā ir deviņi locekļi, no kuriem priekšsēdētāju un septiņus locekļus ievēl Saeima, bet vienu locekli no tiesnešu vidus - Augstākā tiesa savā plēnumā. CVK pilnvaru termiņš ir četri gadi, un kārtējām CVK vēlēšanām jānotiek ne vēlāk kā sešu mēnešu laikā pēc jaunās Saeimas sanākšanas.

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu