Irbes jūras šaurumā iznīcina 32 sprādzienbīstamus priekšmetus (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Baltijas valstu mīnu kuģu eskadras (BALTRON) un NATO 1.pastāvīgās jūras pretmīnu grupas (SNMCMG1) kopējās mācībās «HOD OPS LVA», kas divas nedēļas aprīļa beigās notika Irbes jūras šaurumā, tika attīrītas 42 kvadrātjūdzes, jūras dzelmē atrodot un iznīcinot 32 sprādzienbīstamus priekšmetus - 29 mīnas un trīs torpēdas, liecina militāro ziņu portālā «sargs.lv» pieejamā informācija.

Lielākais no atrastajiem sprādzienbīstamajiem priekšmetiem bija vācu ražojuma grunts mīna «LMB», kuras sprāgstvielas svars vien ir 300 kilogramu, bet tās garums - pusotra metra, diametrs - 0,66 metri. 18 no atrastajām mīnām bija «M12» vai «M16» mīnas.

BALTRON sastāvā iekļautais Jūras spēku flotiles kuģis «Tālivaldis» mācībās atrada trīs mīnas, bet lielāko skaitu sprādzienbīstamo bīstamo priekšmetu - 11 mīnas - Irbes jūras šaurumā atrada SNMCMG1 sastāvā iekļautais Vācijas Jūras spēku kuģis «Homburg». Savukārt Beļģijas Jūras spēku kuģis «Primula» atrada astoņas mīnas un divas torpēdas, Nīderlandes Jūras spēku kuģis «Schiedam» - septiņas mīnas un vienu torpēdu, bet Norvēģijas Jūras spēku kuģis «Alta»- vienu mīnu.

Jūras spēku flotiles Mīnu kuģu eskadras komandieris kapteiņleitnants Dmitrijs Jankovs, kurš pašreiz ir arī BALTRON komandieris, atzinīgi vērtē abu vienību sadarbību. «Ne Latvijas, ne Baltijas valstu kuģiem nav iespējas veikt treniņus tik lielā kuģu sastāvā, tāpēc kopējas mācības ar NATO 1.pastāvīgās jūras pretmīnu grupas kuģiem mums bija unikāla iespēja pilnveidot sadarbību un procedūras. Mēs darbojāmies kā vienots mehānisms,» uzsvēra Jankovs, piebilstot, ka arī SNMCMG1 komandieris ir augstu novērtējis BALTRON sagatavošanas un profesionalitātes līmeni.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu