Goda ģimenēm novirzīs 100 tūkstošus latu (64)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Goda ģimenes statusa programmas ieviešanai plānots novirzīt 100 tūkstošus latu, informēja Nacionālās apvienības pārstāvis un šīs idejas viens no autoriem Imants Parādnieks. Šādu statusu piešķirs krietnām ģimenēm.

Iespējams, ka vēl sagaidāmas diskusijas, vai goda statusu piemērot arī tiem cilvēkiem, kuri nav reģistrējuši savas attiecības. Pagaidām nolikums, ko atzīt par «Goda ģimeni», nav izstrādāts.

Parādnieks informēja, ka sistēmu turpmāk ieviesīs ar Sabiedrības integrācijas fonda palīdzību.

«Programmas realizācijai ir iezīmēti 100 000 latu. Nākamgad plānojam sākt,» apliecināja Parādnieks.

Nopietns ceļš ejams

Lai nonāktu līdz šādu īpašu karšu izsniegšanai, esot vēl nopietns ceļš ejams, jo «svarīgi nevis izsniegt kartes, bet lai zem tā strādātu konkrētas programmas». Piemēram, tās varētu būt atlaides muzejos, izklaides vietās.

Goda ģimenes statusu varēs iegūt daudzbērnu ģimenes, kā arī ģimenes, kurās adoptēts bērns un kurās audzina bērnu invalīdu. Ģimenēm būs jābūt krietnām.

Ne tikai daudzbērnu ģimenes

«Pirmkārt, tās ir daudzbērnu ģimenes, kuras krietni audzina bērnus. Bet ir vēl divas grupas – ģimene pat ar diviem bērniem, bet viens ir adoptēts, tādējādi mēs apliecinām, ka cienām un godinām šādas ģimenes, vai arī ģimene, kurā ir divi bērni, bet kura audzina bērnu invalīdu,» šā statusa iespējamos ieguvējus uzskaitīja deputāts.

Parādnieks Saeimā vada Demogrāfijas lietu apakškomisiju un ir nācis klajā ar vairākiem priekšlikumiem.

Komentāri (64)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu