Izglābj šosezon pirmo ielūzušo zemledus makšķernieku (65)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki šorīt Jelgavā steigušies palīgā šosezon pirmajam ledū ielūzušajam bļitkotājam. VUGD brīdina, ka ledus, kas dažviet jau veidojas Latvijas ūdenstilpēs, pagaidām ir ļoti plāns, tāpēc kāpšana uz tā ir dzīvībai bīstama.

Kā informēja VUGD preses pārstāve Viktorija Šembele, plkst.10.11 dienests saņēma izsaukumu uz Driksu Jelgavā, kur netālu no dzelzceļa tilta ledū bija ielūzis makšķernieks.

Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka vīrietis atrodas ūdenī apmēram 20 metru attālumā no krasta un 15 metru attālumā no vietas, kur beidzas ledus. Ielūzušo makšķernieku kāds viņa biedrs bija satvēris aiz apkakles un turēja.

VUGD darbinieki, izmantojot glābšanas dēli, cietušo nogādāja krastā un nekavējoties nodeva mediķiem. 40-50 gadus vecais vīrietis bija stipri atdzisis. Mediķi viņam sniedza pirmo palīdzību un hospitalizēja.

Aicina nepārvērtēt sevi

Šembele atzīmēja, ka cietušo izdevās izglābt vien tāpēc, ka līdz glābēju ierašanās brīdim viņu aiz apkakles bija turējis cits makšķernieks. Pretējā gadījumā straume ielūzušo vīrieti būtu aizskalojusi.

Glābēji aicina iedzīvotājus, īpaši zemledus makšķerēšanas entuziastus, būt prātīgiem un nemēģināt kāpt uz ledus, kamēr tas vēl nav kļuvis pietiekami biezs, kā arī atturēt no šīs ieceres citus pārgalvjus.

Otrdien turpina snigt ka traks

Otrdien Latvijas austrumu daļā gaidāms ilgstošs sniegs un slapjš sniegs, neliela snigšana ilgāk turpināsies arī valsts rietumos un ziemeļos, citviet tā mitēsies līdz dienas vidum. Braukšanas apstākļi nepārtrauktās snigšanas dēļ apgrūtināti uz autoceļiem visā Latvijā. Pēc pagājušās diennakts snigšanas biezākā sniega sega Baltijas valstīs tagad ir tieši Latvijā.

Pārsvarā saglabāsies apmācies laiks, vietām veidosies migla. Pūtīs lēns līdz mērens austrumu vējš, kas pāries dienvidu vējā.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +1..-3 grādi, Rietumlatvijā vietām -4..-5 grādi.

Rīgā dienas pirmajā pusē gaidāms neliels sniegs, no rīta stiprāka snigšana; saglabāsies apmācies laiks. Vējš pakāpeniski iegriezīsies no dienvidiem, gaisa temperatūra pakāpsies līdz -2 grādiem.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena apgabals.

Biezākā sniega sega Baltijā izveidojusies Vidzemē

Pēc pagājušās diennakts snigšanas biezākā sniega sega Baltijas valstīs saskaņā ar nacionālo meteoroloģijas dienestu mērījumiem ir 30 centimetru Lubānā, Vidzemes austrumos.

Oficiālie mērījumi tiek veikti atsevišķās vietās un, iespējams, neatspoguļo reālo situāciju visā valstī. Saskaņā ar aculiecinieku teikto tikpat dziļš vai pat dziļāks sniegs nekā Lubānā ir arī apkārtējos Vidzemes un Latgales novados, kā arī Vidzemes augstienē.

Dziļākais sniegs Igaunijā izmērīts Lielā Munameģa apkaimē valsts dienvidaustrumos - 28 cm. Igaunijas lielāko daļu sedz 12-24 cm bieza sniega kārta, tostarp Tallinā ir 22 cm sniega.

Lietuvu sedz vidēji 5-15 cm dziļš sniegs, visvairāk sniega ir Klaipēdā - 17 cm. Galvaspilsētā Viļņā sniega segas augstums palielinājies līdz 14 cm.

Jau ziņots, ka atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem sniega segas biezums Latvijas lielākajā daļā pagājušajā diennaktī palielinājās par 3-6 cm, Dobelē un Rīgā - par 7 cm. Visu valsti sedz 10-30 cm dziļš sniegs, tostarp otrdienas rītā Rīgas centrā pirms snigšanas beigām izmērīta 16 cm bieza sniega sega. Saskaņā ar rīdzinieku mērījumiem vietām galvaspilsētā ir jau 20 cm dziļš sniegs.

Komentāri (65)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu